Na terenima TK „Dr Mladen Stojanović“, danas je počeo 18. teniski tunir „Prijedor open 2024“.

Riječ je o međunarodnom turniru iz kalendara Tenis Evrope za juniore i juniorke uzrasta do 12 godina.

Ovogodišnji turnir okupio je šezdesetak perspektivnih tenisera iz dvadeset zemalja Evrope i svijeta.

Za sve njih turnir je odlična prilika za napredovanje ali i nove bodove na rang listi.

„Dolazim iz Japana.Ovo je inače moj treći nastup na Tenis Evropi. Sretan sam što sam ovdje. Prvi put sam u BiH i u vašem gradu. Poslije idem u Srbiju na turnire. Nadam se dobrom rezultatu ovdje“, rekao je Akira Bonomi iz Japana .

Jakov Ogrizek, takođe je prvi put u Prijedoru. Kaže da je organizacija turnira odlična i oduševljen je velikim brojem učesnika.“Prvi put igram ovdje i sviđa mi se jako. Do sada sam ove turnire igrao samo u Hrvatskoj. Očekujem dobar rezultat i priželjkujem finale.“

Na turniru je i Tuzlak Adian Kurtičehajić, kojem ovo nije prvi turnir u našem gradu.

“Prošle godine sam bio ovdje, bio sam godinu mlađi. Tada sam izgubio u drugom kolu od Rumuna. Na prethodnm turnirima koje sam do sada igrao, došao sam do četvrtfinala, polufinala i finala, a sada za početak očekujem polufinale, a poslije ćemo vidjeti“, kaže on.

Da sve teče po planu i pravilima takmičenja međunarodnog ranga, tu je i supevizor Borut Dereani iz Slovenije, koji je već šest godina dio ovog tunira.

Potvrdio je da je i ovaj put organizacija na vrhunskom nivou.

„Za sada teče sve po planu. Dva puta više je igrača nego prošle godine. Ovo je tradicionalni turnir i sve pohvale za odličnu organizaciju. U skladu s tim, i ja kao supervizor koji predstavljam Tenis Evropu, trudim se da sve bude u skladu s tim. Puno je učesnika, oko šezdesetak, a došli su iz Amerike, Japana, Hong Konga, Rusije, Bjelorusije, Uzbekistana, Evrope“, rekao je Dereani.

Organizator turnira je Tenis klub „Dr Mladen Stojanović“.

Turnir će trajati do nedjelje, 7. jula.

Generalni pokrovitelj turnira je grad Prijedor, a sponzori Arcelor Mital Prijedor, IRB RS, Tropik i mnogi drugi.

kozarski.com