U toku je drugi upisni rok za upis učenika u prve razrede srednjih škola za školsku 2024/25. godinu. Od osam prijedorskih srednjih škola, mjesta je ostalo u nekolicini.

Po riječima Dražene Mršić, predsjednika Aktiva direktora, situacija je relativno zadovoljavajuća.

-Nakon junskog upisnog roka, u Ugostiteljsko-ekonomskoj školi ostalo je slobodnih mjesta na dva smjera. Pet slobodnih mjesta za kuvare i sedam za konobare. Na nivou Aktiva srednjih škola grada Prijedora ostala su još 74 slobodna mjesta u Poljoprivredno-prehrambenoj školi za zanimanja agrotehničar, prehrambeni tehničar, agro proizvođač, pekar i veterinarski tehničar, potom 11 mjesta u Gimnaziji ‘Sveti Sava’ Prijedor na Opštem smjeru i četiri mjesta u Muzičkoj školi ‘Savo Balaban’ na opštem smjeru teoretičar – rekla je Mršićeva.

U Gimnaziji “Sveti Sava” nisu zadovoljni brojem prijavljenih učenika u prvom upisnom roku. Kako naglašavaju, očekivanja su bila optimističnija.

-Gimnazija je planirala da upiše četiri odjeljenja od po 16 učenika. U toku je julski upisni rok i nismo optimisti, iako smo bili na početku. Upisali smo samo 55 učenika u prvom roku i nedostaje nam još devet kako bismo ostvarili planirano – rekao je Veljko Janjetović, direktor Gimnazije.

Drugi upisni rok traje od 1. do 3. jula, dok će rezultati biti objavljeni u petak, 5. jula.

Nakon toga, ostaje još jedan termin za prijem dokumenata od 8. do 12. jula.

kozarski.com