Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da tokom turističke sezone i u vrijeme godišnjih odmora zaštite svoju ličnu imovinu.

Pozivaju se građani da preduzmu sve potrebne mjere kako bi smanjili mogućnost pristupa ličnoj imovini licima koja koriste nepažnju i odsustvo vlasnika i ugožavaju ličnu imovinu vršenjem krivičnih djela, a mogućnost ugrožavanja lične imovine posebno je povećana tokom sezone godišnjih odmora.

Savjetujemo građane da ukoliko odlaze na godišnji odmor ili duže vrijeme ne borave u svojim kućama ili stanovima preduzmu preventivne mjere zaštite.

Savjetujemo da o svom odlasku obavijeste rodbinu ili komšije koji će u tom periodu vršiti obilazak njihovih kuća ili stanova i da ne ostavljaju novac i druge vrijednosti u stambenim objektima već da ih ponesu sa sobom ili ih povjere na čuvanje.

Ključeve od stanova i kuća ne treba ostavljati ispred objekata, na vidnim mjestima ili mjestima gdje su lako dostupna izvršiocima krivičnih djela.

Takođe savjetujemo građane da na društvenim mrežama ne objavljuju fotografije sa odmora koje prikazuju da su odsutni iz svojih kuća/stanova.

Apelujemo na sve građane da u slučaju uočavanja nepoznatih lica oko objekata čiji su vlasnici odsutni isto prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozovu besplatan broj 122.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor tokom turističke sezone planski preduzimaju pojačane mjere i radnje u cilju sprečavanja vršenja imovinskih krivičnih djela.

PU Prijedor