Večeras je održana Peta redovna sjednica skupštine Omladinskog savjeta Prijedor, na kojoj su izabrani novi sekretar Omladinskog savjeta Prijedor, novi predsjednik Upravnog odbora, usvojena je Odluka o produženju podračuna u banci za projekte koji slijede u narednom periodu, a usvojen je i plan odlaska na ljetovanje članova Omladinskog savjeta.

Mirnes Duratović, predsjednik Skupštine OS Prijedor večeras je rekao da su u proteklom periodu obavili brojne sastanke sa predstavnicima privrednog i političkog života u gradu Prijedoru.

„Kao rezultat tog sastanka dobili smo besplatan odlazak naših čllanova na ljetovanje, odnosno njih 25 i ovo je po prvi put od 2005. Godine od kada je osnovan Omladinski savjet da imamo besplatno ljetovanje za naše članove“, rekao je Duratović.

Danilo Marinković, član Omladinskog savjeta je istakao da su svi skupštinski materijali usvojeni jednoglasno, a za najvažniju smatra odluku produženja podračuna u banci.

„Smatram da će svi budući projekti biti veoma važni za naš grad“, rekao je Marinković.

Valentina Sajak, koja je izabrana za predsjednika UO Omladinskog savjeta Prijedor je navela da je aktivan član punih pet godina, te da će i novu funkciju obavljati savjesno i odgovorno.

Predsjednik UO Omladinskog savjeta Republike Srpske Dijana Gašić je pohvalila rad prijedorskog Omladinskog savjeta i istakla da su oni najstarija i najaktivnija organizacija koja djeluje na području Republike Srpske.

„Na Susretu mladih Republike Srpske koji će se ove godine održati u avgustu u Trebinju svakako od Prijedora i mladih očekujemo mnogo, računamo na njihovo ljudstvo, mladost, energiju“, rekla je Gašić.

Na Skupštini je učestvovalo 27 delegata, a na dnevnom redu je bilo 12 tačaka koje su jednoglasno usvojene.

kozarski.com