Seniorska ekipa FK “Rudar-Prijedor” okupila se danas na početku priprema za sezonu 2024/2025 u Prvoj ligi Republike Srpske.

Šef stručnog štaba Vule Trivunović sa svojim pomoćnicima Marjanovićem, Kecmanom i Topićem, obavio je prozivku fudbalera, nakon čega je odrađen i prvi trening na terenu u Ljubiji.

Ekipa je pretrpila određene promjene, klub su napustili Almir Bekić i Nikola Njamculović, a još nekoliko igrača je na izlaznim vratima kluba.

Sa druge strane, na prvom treningu se pojavilo nekoliko novih lica: Savanović Mihajlo (BSK), Jovanović Lazar (Radnik Surdulica), Tahrić Amar (Sloga Doboj) i Alibegović Harun (Jedinstvo Bihać), o kojima ćemo pisati detaljnije u narednim danima, kao i igrači koji su na probi: Marinović Mihajlo i Wyatt Davis.

Ubrzo će se ekipi pridružiti Da Silva i Patrick Gbegbe koji su opravdano izostali na današnjoj prozivci.

Ovo nije kraj prelaznog roka što je potvrdio i šef struke Trivunović.

“U pregovorima smo sa još dva-tri igrača i veoma smo blizu dogovora sa njima. Takođe, nekoliko igrača koji nisu zadovoljili prošle godine će napustiti klub, nakon što se obave razgovori sa njima. Mi danas počinjemo sa radom, znamo čim raspolažemo i sa novim igračima ćemo sigurno biti dosta bolji i konkurentniji. Igrači koji su ostali i koje smo selektovali u prošlom prelaznom roku su usvojili principe po kojima radimo, ovo je drugi prelazni rok koji radimo i već sada to treba izgledati puno ozbiljnije. Plan je da u Prijedoru na našim terenima obavimo prvi dio priprema, nakon čega bi se trebali zaputiti na Zlatibor, ali o tome ćemo pričati kada budemo imali sve detalje”, rekao je Trivunović.

Spisak igrača
Golmani: Trišić Milan, Trninić Aleksa, Ćehić Sinan.
Igrači: Pekija Nemanja, Raković Nemanja, Alibegović Harun, Sajak Mario, Marić Nemanja, Živanović Dragan, Rauš Veljko, Kovačević Mile, Bilbija Milorad, Milaković Aleksandar, Amoah Joseph, Salčin Đani, Mikić Filip, Jovanović Lazar, Daničić Vukašin, Savanović Mihajlo, Šebez Marko, Samardžić Marin, Marković Damjan, Kesić Edin, Wyatt Davis, Marinović Mihajlo, Joel da Silva, Patrick Gbegbe.

FK Rudar-Prijedor