Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” Prijedor danas je na Malom trgu organizovala “Knjigomaniju – biblioteku pod vedrim nebom”, koja ima i humanitarni karakter.

Direktor Biblioteke Gordana Vila navela je da je ovo treća godina manifestacije koja ima više uloga.

“Želimo da predstavimo našu aktivnost i izdavačku djelatnost, ali isto tako ova akcija ima i humanitarni karakter. Mi, kao i prethodnih godina, prikupljamo slikovnice i knjige za bibliotečki kutak za odjeljenje pedijatrije prijedorske bolnice koji je naša ustanova u saradnji sa bolnicom osnovala prije dvije godine”, rekla je Vila novinarima u Prijedoru.

Ona je istakla da je taj bibliotečki kutak zaživio i da je izuzetno koristan, jer to pokazuju i potvrđuju roditelji djece koja su na liječenju.

“Mi ga konstantno obnavljamo. Ovom prilikom želim da zahvalim svim Prijedorčanima koji se tokom cijele godine, ne samo tokom Knjigomanije, odazivaju, donose nam i knjige i slikovnice”, naglasila je Vila.

Ona je pozvala sugrađane da se učlane u biblioteku.

“Imamo izuzetno bogat i obnovljen fond i brinemo o novitetima. Evo, upravo smo imali veliku nabavku, tako da sam sigurna da sve što izađe u Beogradu, recimo, mi poslije tri dana u Prijedoru imamo”, poručila je Vila.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice “Dr Mladen Stojanović” Miroslav Bijelić zahvalio je Biblioteci i sugrađanima za ovu akciju za pedijatrijsko odjeljenje.

“Siguran sam da će slikovnice obradovati naše najmlađe pacijente, da će im ti bolnički dani brže proteći”, dodao je Bijelić.

Manifestacija se održava u okviru “Prijedorskog ljeta 2024”.

SRNA