U Prijedoru će 7. jula po drugi put biti održana “Sanska regata”. Regata je i ekološkog karaktera, a cilj je da se pored spusta i prikazivanja ljepota rijeke Sane očiste i obale.

Dragi ljubitelji avanture na vodi,

približava se trenutak održavanja nezaboravnog druženja na našoj drugoj Sanskoj Regati!

Pridružite nam se u nedjelju, 07. jula 2024. dok se okupljamo na obali rijeke Sane kako bismo zajedno stvorili nezaboravnu priču naše ljubavi prema rijeci.Ova godina donosi novi val uzbuđenja i izazova. Ovaj jedinstveni događaj ne samo da slavi ljubav prema rijeci, već i potiče svijest o važnosti zaštite naših rijeka i okoliša. Učešće mogu uzeti svi željni lijepog druženja i provoda na rijeci.

Naš cilj je spojiti ljubav prema vodi s odgovornošću prema okolini. Ova regata će biti prilika da zajedno djelujemo za očuvanje naših rijeka i voda. Pozivamo sve učesnike da se pridržavaju ekoloških načela tokom događaja, uključujući minimalno korištenje plastike, recikliranje otpada te čišćenje obala i voda.

Program događaja uključuje:

– Okupljanje je u 10:00 časova kod Žegera. Sanska regata je malo specifična, nije to samo spust, već će se doprinjeti i ljepoti obala rijeke Sane. Čistićemo i uređivati sve to. Ovo je malo skromnija regata, gdje će pored nekoliko usputnih stajanja biti jedno malo druženje gdje ćemo sabrati utiske samog rada Omladinske organizacije “Čuvari Sane.” Ovim putem pozivamo sve da se odazovu, te ukoliko imaju problem u pronalasku plovila da se jave na stranicu “Čuvara Sane” ili na broj telefona; 066/971-475.

Ponesite svoje srce otvoreno za prirodu i spremnost za djelovanje jer zajedno možemo napraviti razliku za našu rijeku!

Prijavite se već danas i budite dio naše ekološke priče na vodi!

Organizacijski tim Sanske Regate.

visitprijedor.com