Četvrti „Tuborg Garden Fest“ počeo je sinoć. Prvo festivalsko veče otvorio je bend Sinhro, koji je sjajnom svirkom podigao atmosferu i pripremio publiku za nastup Kralja Čačka, koji je oduševio prijedorsku publiku.

Potom je uslijedio nastup zagrebačkog sastava Detour.

Pored njihovih najvećih hitova publika je ovaj put imala priliku da uživa u pjesmi “Kao ptica let”, koju se nedavno objavili.

“Bilo je sjajno večeras. Najbolji dio ovog posla je što vidiš puno različitih ambijenata, različitih gradova, pa evo konačno je došao red i na Prijedor. Uživali smo večeras. Ovo je divan grad, divna publika, divni ljudi. Bilo nam je zaista lijepo bez imalo pretjerivanja”, izjavio je Nenad Borgudan, frontmen i gitarista grupe Detour.

Legendarni i jedan od najpopularnijih ex-yu bendova svih vremena Parni valjak održao je koncert za pamćenje.

Hus i ekipa, sa novim pjevačem Igorom Drvenkarom, oduševili su prijedorsku publiku svojim novim, ali i starim velikim hitovima, kao što su “Ljubavna”, “Zastave”, “Dođi”, “Lutka za bal”.

Koncert su završili svojom baladom “Sve još miriše na nju”.

Članovi Parnog Valjka su oduševljeni ambijentom u Ljetnoj bašti i produkcijom festivala, te su iznenađeni, što je po prvi put u njihovoj dugogodišnjoj karijeri, dominirala mlađa publika.

Čast da zatvori prvo festivalsko veče na “Gardenu” imao je Mile Kekin, nekadašnji frontmen kultnog zagrebačkog pank-rok benda “Hladno pivo“, koji je sa svojim bendom pored svojih novijih pjesama publici odsvirao i neke od najvećih hitova „Hladnog piva“.

“Prva festivalska noć je nadmašila naša očekivanja. Zadovoljna je publika, zadovoljni su izvođači, a mi prezadovoljni. Žurka se nastavlja večeras,” istakli su organizatori festivala.

Drugo veče festivala, otvoriće lokalni bend “Plan B”, koji će publici predstaviti svoje prve autorske pjesme.

Potom slijedi nastup hip-hop dua “Who See”, te hrvatskog repera Gršea, jednog od vodećih imena nove domaće hip-hop generacije.

Večeras na binu Ljetne bašte Prijedor, nakon 12 godina, stiže kultni hip hop sastav „Beogradski sindikat“, koji je poznat po jedinstvenim društvenim porukama, a posebno koncertima, koji se opisuju kao legendarni, te je sigurno da će njihov koncert obilježiti ovaj regionalni muzički
događaj.

Festival će da zatvori beogradski metal/punk sastav Mortal Kombat.

“Okupite ekipu, ponesite sa sobom dosta dobre i pozitivne energije i doživite čarobno muzičko putovanje i atmosferu „Tuborg Garden Festa“. Ne propusti priliku da budete dio ove, sada već tradicionalne, muzičke priče,” poručili su organizatori.

Ulaznicu za današnje koncerte po cijeni od 20KM možete kupiti na biletarnici Ljetne bašte.

Za publiku van Prijedora, besplatan i siguran prevoz do festivala i nazad, obezbjediće Željeznice Republike Srpske. Sve što je potrebno da uradite je da vašu kartu predočite na šalteru Željeznice. ⁣

Za više informacija pratite nas na www.gardenfest.net , kao i Facebook i Instagram stranicama festivala.