U Prijedoru se održava Prva trka s preprekama „ Urban Rush OCR Prijedor“.

Okupila je oko 200 takmičara iz Slovenije, Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske i BiH.

Penjanje, puzanje, vratilo, preskakanje, samo su neke od disciplina koje moraju proći takmičari.

Osim profesionalnih sportista učestvuju i rekreativci.

Nirvana Jandić iz Bihaća kaže da se rekreativno bavi trčanjem i penjanjem.

Prijedorčanka Dajana Stupar navodi da je sve fantastično organizovano.

Organizatori prve prijedorske trke s preprekama su Turistička organizacija Prijedor i Penjački klub „Adrenalin“.

„Manifestacije koja osim duha, sporta, avanture i adrenalina može da pokaže da Prijedor može da bude i grad i potencijal za aktivni turizam“, rekla je Dijana Aramanda v. d.direktor TO Prijedor.

Nenad Adamović iz Penjačkog kluba „Adrenalin“, koji je organizator ovog sportskog događaja ističe da je staza dugačka negdje oko 3 kilometra.

„Imamo oko 28 prepreka, neke su malo više zahtjevne, neke manje. Nadam se da će svi proći sve prepreke“, rekao je Adamović.

Generalni, ili zlatni sponzor je Investiciono-razvojna banka Republike Srpske, uz podršku grada Prijedora.

Njen direktor Dražen Vrhovac je imao samo riječi hvale.

„Meni je zadovoljstvo što se Urban Rush odigrava u Prijedoru, u samom centru grada , jer imamo i takvu vrstu prostora da možemo to da organizujemo“, naglasio je Vrhovac.

Aleksandar Milješić, načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije je rekao da je grad Prijedor grad sporta.

„Grad Prijedor je poznat kao grad sporta i mi ćemo sve učiniti da naši najmlađi imaju priliku da se okušaju u svim aktivnostima. Mi smo u velikoj akciji koja ima za cilj promociju bilo kojeg sporta u našem gradu, bilo da se radi o vrhunskom sportu, rekreativnom sportu, tako da evo i ovo je jedna priča koju želimo zajedno da pričamo sa organizatorima“, istakao je Milješić.

Penjački klub „Adrenalin“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Prijedora, uz podršku grada Prijedora i prijateljima organizuje prvu trku sa preprekama „Urban Rush OCR Prijedor“.

kozarski.com