U javnoj raspravi o nacrtu rebalansa budžeta grada Prijedor za 2024. godinu u cijelosti je uvaženo, između ostalih, šest zahtjeva iz javnog sektora, među kojima su Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu, Turistička organizacija, te Dječiji vrtić “Radost”.

Zapisnik sa Javne rasprave

Uvaženi su i zahtjevi Elektrotehničke škole, Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” i Centra za prikazivanje filmova.

Subjektima iz javnog sektora šest zahtjeva je djelimično uvaženo, dok je jedan odbijen, objavilo je gradsko Odjeljenje za finansije.

Djelimično su u budžet uvršteni zahtjevi predsjednika Komisije za ravnopravnost polova Azre Pašalić, zamjenika gradonačelnika Žarka Kovačevića, preduzeća “Autotransporta”, “Toplane”, Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije i “Kozarskog vjesnika”.

Nije uvažen zahtjev Razvojne agencije “Preda”.

U nevladinom sektoru u cijelosti su uvaženi zahtjevi Zavičajnog društva “Patrija” iz Jelovca i Odreda izviđača “Dr Mladen Stojanović”. Djelimično je uvažen zahtjev Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, a odbačeni su zahtjevi Udruženja potomaka i poštovalaca Solunskih dobrovoljaca i Udruženje građana “DON”.

Javni poziv za učešće u javnoj raspravi o nacrtu prvog rebalansa budžeta grada Prijedora za 2024. godinu bio je upućen građanima i organizacijama civilnog društva, ali se prijavila i firma “M entertejnment – 4K prodakšn”, tražeći sufinansiranje svog rada i ovaj zahtjev je odbijen.

U javnoj raspravi o nacrtu prvog rebalansa budžeta grada Prijedora učestvovalo je 19 subjekata, među kojima najviše organa vlasti i javnih institucija, njih 13, zatim pet udruženja građana i jedna privatna firma.

SRNA
Foto – ilustracija