Visoke dnevne temperature i tropske noći koje traju danima uslovile su i ogromnu potražnju za ventilatorima.

U trgovinama se rijetko gdje mogu naći, a trgovci kažu da kako stignu u trgovinu, odmah se i rasprodaju.

Klime se takođe traže, a Prijedorčani se na toplotnom talasu koji obara sve rekorde rashlađuju svako na svoj način.

Dok jedni kažu da prave promaju u kući i izbjegavaju izlazak vani u najtoplijem dijelu dana, drugi kažu da imaju klimu i da im ne smeta boravak u klimatizovanoj prostoriji. Treći opet naglašavaju da imaju ventilator, ali da pored toga jedu laganu hranu, piju mnogo tekućine I na taj način se brane od vrućina.

U prijedorskim trgovinama vlada prava pomama za ventilatorima. Trgovci tvrde da su trenutno ventilatori postali rijetkost na policama, te da čim stignu, odmah se i rasprodaju.

Slavko Pavlović, radnik u “MG MIND” ističe da su skoro imali ogromnu količinu ventilatora, ali da su ih bukvalno prodati za tili čas.

„Traže ventilatore , pokretne klime, ali nema nigdje u gradu tih mobilnih klima. Ventilatori su „planuli“ i ne znam kad su nestali, samo dođe kolega i kaže nema. Baš se začudim kojom nevjerovatnom brzinom se to proda“, priča Pavlović.

S prvim danima ljeta krenula je i povećana potražnja za klimama i drugim vrstama rashladnih uređaja, a cijene su ostale skoro iste kao i prošle godine.

kozarski.com