Premijerligaš Radnik u posljednjoj kontrolnoj utakmici na Zlatiboru savladao je Rudar-Prijedor sa 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Đorđe Pantelić u 86. minutu iz penala koji je prethodno izborio Žoel da Silva Paulo, doskorašnji član “rudara” sa Sane.

Ovo je prvi poraz Prijedorčana u pripremnim mečevima nakon pobjede protiv OFK Brda (7:2) i remija sa Zemunom (0:0), a prva pobjeda Radnika poslije tri vezana remija: Borac, Banjaluka (0:0), Sloboda, Tuzla (1:1) i Mačva (0:0).

Na ovom meču mladom fudbaleru Prijedorčana Mihajlu Marinoviću je “iskočilo” rame i on je prebačen u bolnicu u Užice, gdje je pregledan i zbrinut. Naredne tri sedmice moraće da nosi gips i za njega je neizvjestan nastup u prvom dijelu sezone.

Treba istaći da su pred početak ovog meča novi članovi Radnika postali Filip Antonijević, koji igra na poziciji lijevog beka, a u prošloj sezoni nosio je dres Voždovca, kao i već pomenuti Paulo. Antonijević je ponikao i mlađim kategorijama Partizana, a sem Voždovca igrao je za Vojvodinu i MTK iz Budimpešte.

Glas Srpske
Foto – FK Rudar-Prijedor