Slika iz parka u naselju Pećani u nedjelju ujutru neprijatno je iznenadila prolaznike.

Polupane su i razbacane saksije sa cvijećem u parku, a u susjednoj Ulici Mitropolita Petra Zimonjića koja se renovira, porušeni su saobraćajni znakovi i plastična wc kabina, te je oštećeno jedno vozilo.

Iz Policijske uprave Prijedor potvrdili su za “Kozarski vjesnik” da je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“, isti dan lišen slobode D.M. iz Prijedora.

Naime, postupajući po prijavi da je u ulici Mitropolita Petra Zimonjića oštećeno jedno vozilo, obilaskom terena od strane policijskih službenika utvrđeno je da je na stubovima ulične rasvjete oštećeno osam saksija sa cvijećem, čime je počinjeno krivično djelo.

Prijedorčani kažu da su u šoku zbog ovakvog ponašanja pojedinaca i ističu da osuđuju svaki vandalizam.

Prazna mjesta za saksije nakon vandalskog čina, radnici “Komunalnog preduzeća” popunili su u ponedjeljak ujutru novim.

Stručni saradnik za hortikulturu u preduzeću „Komunalne usluge“ Davor Rajlić priča da je mnogo rada, ljubavi i novca unazad godinu dana uloženo u uređenje površina sa cvijećem i postavljenje saksija koje svake noći dva radnika nekoliko časova zaliijevaju vodom.

Apeluje na sugrađane da ne uništavaju rezultate rada ovog preduzeća, jer je njihov cilj ljepša okolina, u kojoj se svi prijatnije osjećaju.

„U maju je ‘Komunalno preduzeće’ u dogovoru sa gradom Prijedorom postavilo oko 300 saksija na stubove ulične rasvjete. U nedjelju ujutru zatekla nas je ružna slika, oko 10 saksija polupano je i srušeno na zemlju. Dešavalo se i ranije nekih sitnih uništavanja, ali ništa nije bilo ovako krupno, u ovoj količini. Takođe se dešava da dolazi do kršenja sadnica cvijeća, lomljenja sadnica drveća, uništavanje parkovskog inventara, klupa i kanti za otpad“, izjavio je Rajilić.

Iz Policijske uprave Prijedor kažu da će protiv osumnjičenog D.M. nakon kompletiranja predmeta nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

Za ovo krivično djelo predviđena je novčana kazna, ali i kazna zatvora do dvije godine.

kozarski.com