Policijska uprava Prijedor zaprimila je od Gradske uprave Prijedor obavještenje o nepravilnostima uočenim prilikom javne nabavke tehničke opreme u kojem se izražava sumnja da nabavljena oprema nije ona koja je tražena tenderom i ugovorena s dobavljačem, izjavio je danas načelnik sektora kriminalističke policije u ovoj upravi Goran Karan.

On je naveo da je policija o slučaju obavijestila tužilaštvo i započela istražne radnje, te da epilog očekuje do kraja avgusta ili početka septembra.

“Zasad odgovorna su lica jedno, vjerovatno, osumnjičeno lice iz Gradske administracije, moguće i dva. Bavićemo se istragom i pravcu dobavljača i bavimo se još uvijek da vidimo da li je dobavljač to svjesno uradio ili nesvjesno”, rekao je Karan na redovnoj mjesečnoj konferenciji za medije u Prijedoru.

On je pojasnio da je nesavjestan rad u službi nesporan, a da se istražuje i eventualna zloupotreba službenog položaja.

“Predmet se radi, provjeravamo i izvještaj će biti. U kojoj formi, to ćemo još usaglasiti s tužilaštvom”, dodao je Karan.

Odgovarajući na pitanje o prijavi dobijenoj od Muzeja Kozare o 497 nedostajućih predmeta ustanovljenih prilikom revizije muzejske građe, Karan je rekao da je to obimna materija koja seže unazad i do 1974. godine i da joj je policija pristupila kao i svakom drugom predmetu da utvrdi ima li tu osnova za krivično djelo.

“Mi ćemo to ispitati i utvrditi, tražićemo stručnu pomoć ne samo od Muzeja nego i viših instanci sa republičkog nivoa, pa ćemo vidjeti šta je to što nedostaje i koju to vrijednost ima”, naveo je Karan.

SRNA