U 3% tattoo studiju organizovana je izložba fotografija Nataše Radić pod nazivom „Igra svjetlosti i tame: Putovanje kroz prvu dekadu“.

Autorka ističe da je izložba nastala kao prva dekada saradnje nje i modela Kristine Jauz.

Kroz izložbu su odlučile da pokažu nešto drugačije, kao bijeg od svakodnevice te da u svakom danu postoji nešto novo i magično.

Naziv izložbe ”Igra svjetlosti i tame” označava kontrast koji se može vidjeti na slikama kao i razvoj same autorke i modela, kako duhovni tako i emotivni, kroz kreativnu izvedbu, istakla je Radićeva.

Izložba je interesantna i po tome što je Kristina jedini model koji je prikazan na slikama. Ističe zadovoljstvo saradnjom s Natašom Radić.

“Ja sam bila prazno platno za nju, neko ko se ne voli slikati, ali Nataša me je oslobodila i kroz slike se vidi taj fizički i emotivni napredak. Saradnja sa Natašom nije bila uopšte zahtjevna, radile smo i na minus 6 stepeni i na plus 40, što za mene nije bio problem kad je ona u pitanju”, navela je Jauzova.

Akademski slikar Marin Milutinović naglasio je da radove Nataše Radić treba pažljivo posmatrati i pronaći nešto neobično na običnom mjestu.

”Nataša slika svjetlošću, a pri fotografisanju obraća pažnju na prostor, odnos boja i svjetlosti. Njene fotografije odišu ženskom senzualnošću, lirskom poetikom, mistikom, erotikom… U skladu s njenom umjetničkom vizijom, svaka fotografija oslikava magiju života svjetlosti i tame“, poručio je Milutinović.

Izložbu slika Nataše Radić posjetioci mogu da pogledaju i danas, 28. jula, u 3% tattoo studiju Prijedor.

kozarski.com