Lovačko udruženje „Ljubija“ organizovalo je šeste po redu lovačke igre.

Domaćin je bila lovačka sekcija Cikote-Jugovci-Donji Volar, a predsjednik ove sekcije Saša Marčeta ističe da ovakva druženja u lovstvu puno znače jer dodatno jačaju veze među lovcima i lovačkim sekcijama.

Predsjednik Lovačkog udruženja “Ljubija” Živko Babić pojašnjava detalje druženja i igara.

„Ovo je druženje između naših šest organizacionih jedinica, koje se takmiče u pet sportskih disciplina. To su fudbal, bacanje kamena s ramena, povlačenje konopca, skok u vreći i šah. Pobjednicima sleduju nagrade za prva tri mjesta. Bit ovog svega je druženje, koje će uvijek iznijeti nešto dobro. Mi smo kao Udruženje poznati po ovome zato što razvijamo privrednu granu lovnog turizma”, kaže Babić.

Oko 200 lovaca prisustvovalo je lovačkim igrama, a u Organizacionom odboru ističu da su lovačke sekcije poznate po učešću u borjnim akcijama.

“Glavni cilj ovakvih manifestacija je promocija lovstva, interakcija između lovaca i razmjena iskustava. Smatramo da su lovačka udruženja veoma značajna za lokalnu zajednicu, odnosno mjesnu zajednicu jer učestvuju u brojnim akcijama koje doprinose boljem životu u ruralnim područjima”, kaže član Odbora Žarko Tubin.

U Lovačkom udruženju “Ljubija” planiraju da ubuduće kao takmičarsku disciplinu uvedu i gađanje glinenih golubova.

kozarski.com