Više hiljada posjetilaca na petom “ŠA festu” uživali su u muzici, slikarstvu, humoru i zabavi.

Peti Memorijalni art festival “ŠA Fest” završen je sinoć održavanjem druge večeri glavnog muzičkog programa.

Na “ŠA live” stejdžu nastupili su “Dubioza kolektiv”, Edo Maajka, “Atheist Rap”, “Motherfunky” i “Grin Bulz”.

U „Elektro parku“ glavna zvijezda bio je njemački tehno DJ Alexander Kowalski, a osim njega nastupili su i Marko Tomić, Siniša Tamamović, Marta i Level7el.

Osim muzike, tokom četiri dana trajanja “ŠA fest” posjetiocima je pružio mnoge društvene, kulturne i zabavne sadržaje – dvije izložbe, stend-ap nastup, slikarske, filmske, muzičke i ekološke radionice, kao i program za mališane.

“ŠA fest” je memorijalni festival posvećen prijedorskom umjetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši.

Održava se u Prijedoru, a prihod od festivala usmjerava se u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umjetnike i njihov autorski rad.

“Ovaj festival je jako važan kao ostavština, kojom se sjećamo čovjeka koji je stvarno bio veliki umjetnik i dobar kolega i koji je prema svima bio jako dobar. Ovo je najbolji način kako nekim novim klincima koji dolaze, bendovima, prenijeti dio tih vrijednosti koje je Mikša živio. Ako pitaš mene šta je najbolji način za obilježiti sjećanje na nekoga, to je onda ovakav festival koji daje priliku i mladim bendovima i novim muzičarima i cijela inicijativa koja organizuje ‘Ša fest’ je jako dobra”, ističe Vedran Mujagić iz “Dubioza kolektiva”.

“Ponosni smo na još jedan uspješno održan ‘ŠA Fest’, koji nas je i ove godine inspirisao i napunio dobrom energijom kroz umjetnost, kulturu i sjećanje. Zahvaljujemo svim umjetnicima, izvođačima, organizatorima i posjetiocima koji su svojim prisustvom učinili ovaj događaj nezaboravnim i inspirativnim. Idemo dalje, jer srce kuca za ŠA!”, poručuje portparolka “ŠA festa” Martina Stakić.

“ŠA fest” ove godine ne bi bio moguć bez podrške institucija Republike Srpske i Grada Prijedora, koji je pokrovitelj festivala.

Generalni sponzor festivala je „Jelen pivo“. „ŠA fest“ podržali su i „Tropik“, „Red bul“, „Vivia voda“, Turistička organizacija grada Prijedora, „NLB banka“, „Austronet“, „Mira“, „Ai džin”, “Gazdina rakija“ i „Arselor mital“.