U Gradskoj izbornoj komisiji danas je obavljeno žrijebanje za 11 političkih subjekata koji su parlamentarni u lokalnoj skupštini i koji će po izmijenjenom izbornom zakonu učestvovati na lokalnim izborima 6. oktobra.

Prema zvaničnim podacima Prijedor ima oko 87 hiljada glasača, a na ovim izborima učestvovaće 23 politička subjekta.

Birači će svoje građansko pravo moći da iskoriste na 129 redovnih biračkih mjesta, na nepotvrđenim glasačkim listićima i mjestu predviđenom za glasanje u odsustvu.

Do zaključivanja biračkih spiskova znaće se koliko će biti mobilnih timova, a u Gradskoj izbornoj komisiji pojašnjavaju još neke detalje.

„Novina je u tome da na 129 redovnih biračkih mjesta mi vršimo žrijebanje 11 političkih subjekata koji su parlamentarni u Skupštini grada Prijedor i na osnovu toga se vrši dodjela mjesta u biračkim odborima. Prije je Centralna izborna komisija žrijebala i redoslijed političkih subjekata i biračkih mjesta. Mi ne žrijebamo predsjednike biračkih mjesta nego će to imenovanje vršiti Centralna izborna komisija na osnovu raspisanog poziva za predsjednike biračkih mjesta. Mi vršimo dodjelu članova biračkih mjesta i njihovih zamjenika“, rekao je predsjednik Komisije Željko Škondrić.

kozarski.com