Na malom gradskom trgu otvorena je manifestacija “Plodovi ljeta” koju je po šesti put organizovalo Udruženje voćara grada Prijedora.

Predsjednik Udruženja Mladen Marjanović istakao je da je, za razliku od prošle godine kada voćari nisu imali šta da izlože jer nije ni bilo voća, ovaj put druga situacija.

“Voće je dosta dobro i kvalitetno i u ponudi je sezonsko voće šljiva, jabuka i kruška kao i prerađevine od domaćeg voća”, izjavio je Marjanović novinarima.

On je dodao da svoje voće na ovoj manifestaciji izlaže osam poljoprivrednih gazdinstava i jedna zadruga za koje je ona od velikog značaja.

“Ovo je način da budu vidljivi jer mi smo poljoprivredna gazdiistva i nemamo toliko mogućnosti da se predstavimo direktno samom kupcu, a i ovo je period kada je sezona godišnjih odmora i veća frekvencija građana koje pozivamo da dođu i probaju naše proizvode i vide šta smo to radili tokom ove sezone”, poručio je Marjanović.

Izlagače je obišao i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je istakao dobru saradnju sa Udruženjem voćara grada.

“Imali smo nebrojeno sastanaka sve u cilju što boljeg kvaliteta uslova rada i svega onoga što oni smatraju da grad Prijedor treba da uradi da bi oni imali što bolje rezultate i kvalitetne plodove svog rada”, rekao je Javor.

On je dodao da je grad u saradnji sa republičkim nivoom vlasti izgradio hladnjaču odnosno distributni centar u okviru kojeg je instalirana linija za ceđenje i pravljenje sokova od plodova voća sa Kozare.

“Ono što su voćari od nas tražili za ovu godinu je da se asfaltira pristupni put odnosno plato ispred te hladnjače da bi imali lakši transport voća i za to je iz budžeta grada izdvojeno 50.000 KM kao podrška projektu koji smo zajedno kandidovali i koji će biti realizovani u narednih desetak-petnaest dana”, potvrdio je Javor.

On je dodao da je Grad Prijedor ponosan na sve ono što je urađeno u poljoprivredi.

“Jedan ogranak je i voćarska djelatnost i nekako smo se najviše i okrenuli prema voćarima jer su uvije bili jedinstveni i konkretni sa realnim zahtjevima.

Maniestacoje će na malom gradskom trgu biti otvorena do nedjelje.

prijedorgrad.org