Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor otvorio je danas novoizgrađenu saobraćajnicu C-104 u Industrijskoj zoni Celpak za šta je Vlada Republike Srpske uložila 1.050.000 KM.

Javor je ovom prilikom novinarima izjavio da su radovi na izgradnji saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom, završeni u predviđenom roku i da je cilj bio da grad Prijedor pokaže da su mu privrednici jako važni.

“Na taj način smo željeli da stavimo akcenat na privrednu aktivnost jer se prvi put u istoriji našeg grada govori o oko 15.000 zaposlenih, a to je upravo zahvaljujući privrednicima koji dolaze u naš grad koji prepoznaju potencijale našeg grada i otvaraju svoje pogone. Prijedor je po broju zaposlenih treća lokalna zajednica u Republici Srpskoj i učićemo sve da taj broj zaposlenih bude još veći u narednom periodu”, rekao je Javor.

On je dodao da je u ovoj industrijskoj zoni 99 odsto kapaciteta popunjeno i da 29 privrednih subjekata zapošljava oko 450 radnika i da su neki od njih podnijeli zahtjeve za proširenje djelatnosti i pogona te će im ova saobraćajnica olakšati pristup objektima i upravo su oni iskazali potrebu za realizacijom ovog projekta.

Javor je istakao i da je grad Prijedor za 3,5 godine uložio oko pet miliona maraka u infrastrukturu.

“Samo ovdje u Celpaku realizovan je i projekat od 800.000 KM takođe uz podršku Vlade Republike Srpske i tu se vidi dobra saradnja lokalne i republičke vlasti”, rekao je Javor.

On je najavio da će u narednom periodu planirano uređenje saobraćajnice Aleja Kozarskog odreda koja gravitira ovoj zoni i da je dat nalog Zavodu za izgradnju grada da pripremi projekat ,a sve sa ciljem da bude realizovan uz podršku Vlade Republike Srpske.

Direktor Preduzeća “Prijedorputevi” Radenko Crnogorac izjavio je da su kao izvođači radova završili saobraćajnicu dužine od 200 metara, širine 8 metara sa obostranih trotoarima i spojili unutrašnje saobraćajnice u Industrijskoj zoni “Celpak” sa kompletnom pratećom infrastrukturom oborinskom, fekalnom kanalizacijom, rasvjetom, odvodnjom.

Jedan od prvih investitora u ovoj zoni Osman Džamastagić direktor firme “Rundlajner” koja zapošljava 229 radnika izjavio je novinarima da je ovaj projekat od velikog značaja kako za grad Prijedor tako i za sve koji se u industrijskoj zoni bave bilo kakvom proizvodnjom, svaki metar ulice je od značaja za privrednike.

prijedorgrad.org