Grad Prijedor je raspisao Pravilnik za realizaciju projekta “Podrška podizanju plastenika” na području grada Prijedora kojim je planirana podjela 60 plastenika površine 40 kvadratnih metara za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno oko 30.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za poljopivrednu i ruralni razvoj Žarko Tubin izjavio je novinarima da pravo učešća u ovom javnom pozivu imaju nezaposlena lica koja imaju prebivalište i obavljaju poljoprivrednu proizvodnju u ruralnim područjima grada.

“U obzir dolaze lica koja su vlasnici ili zakupci poljoprivrednog zemljišta pogodnog za plasteničku proizvodnju, a jedan od uslova će biti i da podnosilac zahtjeva, kao i članovi domaćinstva nisu ostvarili donaciju na dodjelu plastenika od grada Prijedora u protekle tri godine”, rekao je Tubin.

On je dodao da u okviru jednog domaćinstva samo jedan član može ostvariti pravo na plastenik.

“Uzimajući u obzir da su engativni efekti klimatskih promjena sve izraženiji, smatramo da ćemo sa ovom mjerom pomoći socijalno ugroženim kategorijama domaćinstva da im obezbijedimo koliko-toliko normalne uslove življenja”, rekao je Tubin.

Rok za podnošenje zahtjeva je 28 avgust, a sve dodatne infromaicje zainteresovani mogu dobiti u prostorijama Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Tubin je dodao da je ovakav projekat pokrenut prošle godine , da je bilo veliko interesovanje i da je podijeljeno 50 plastenika.

prijedorgrad.org