Okružni privredni sud u Prijedoru odgodio je izvještajno ročište o ribnjaku “Saničani” u stečaju budući da je neposredno pred početak skupštine povjerilaca zaprimio zahtjev za hitno isključenje postupajućeg sudije koji je sudu uputio bivši većinski vlasnik ribnjaka i jedan od povjerilaca Radojica Ratkovac.

S obzirom da zahtjev nije uložen u sudski spis, sud nije bio u mogućnosti da na ročištu odluči o zahtjevu, nego će to učiniti naknadno, kao što će povjerioci naknadno biti obaviješteni o novom terminu izvještajnog ročišta.

Isti slučaj dogodio se u ovom stečajnom postupku i 10. jula kada je takođe neposredno pred početak skupštine povjerilaca sud zaprimio Ratkovčev zahtjev za isključenje postupajućeg sudije, a koji je potom predsjednik ovog suda Dijana Mazalić Nović odbila kao neosnovan.

I na ovom ročištu bilo je predviđeno da stečajni upravnik podnese izvještaj o radu, da se donesu uslovi o prodaji preduzeća i da se donese odluka o raspisivanju licitacije o prodaji stečajnog dužnika kao pravnog lica.

Ročištu su prisustvovali stečajni upravnik Mikro Marčeta, predsjednik odbora povjerilava Bojana Rauš Pilipović iz Pravobranilaštva Republike Srpske, punomoćnici povjerilaca Nove banke, Uprave za indirektno oporezivanje BiH, rudnika “Arselor Mital Prijedor”, Veterinarskog zavoda Subotica i Fonda PIO Republike Srpske, povjerilac Radojica Ratkovac, povjerilac i Ratkovčev advokat Zoran Bubić, vještak ekonomske struke Goran Radivojac, bivši i sadašnji radnici preduzeća i predstavnici javnosti.

Predstavnici gradske vlasti u Prijedoru u više navrata su od pokretanja stečaja izražavale interes da ovo preduzeće kupi Vlada Republike Srpske i preda na upravljanje gradu Prijedoru.

Skupština povjerilaca 10. januara većinom glasova donijela je odluku o prodaji stečajnog dužnika kao pravnog lica i ovlastila odbor povjerilaca da pripremi i predloži uslove prodaje.

SRNA
Foto – ilustracija