Okružni privredni sud u Prijedoru odbacio je kao nedozvoljen zahtjev stečajnog povjerioca ribnjaka “Saničani” Radojice Ratkovca za isključenje postupajućeg sudije, rečeno je danas Srni u ovom sudu.

Ratkovac je juče drugi put podnio zahtjev za isključenje postupajućeg sudije, jer je protiv njega podnio tužbu Osnovnom sudu u Prijedoru radi naknade štete u vezi s njenim radom u ovom stečajnom postupku.

U konkretnom slučaju o istom zahtjevu za isključenje sudije, predsjednik ovog suda Dijana Mazalić Nović već je odlučivala prošlog mjeseca, kad je Ratkovac prvi put zatražio isključenje sudije, takođe neposredno pred zakazano ročište.

Mazalić Nović je ujedno odbila zahtjev sudije Amre Grozdanić za isključenje od vršenja sudijske dužnosti u ovom stečajnom predmetu koji je podnijela iz istih razloga koje je naveo Ratkovac, ocijenivši ga neosnovanim.

Okružni privredni sud u Prijedoru juče je ponovo odgodio izvještajno ročište o ribnjaku “Saničani” u stečaju, budući da je neposredno pred početak skupštine povjerilaca zaprimio Ratkovčev zahtjev za isključenje postupajućeg sudije.

Postupajući sudija naknadno će donijeti odluku o novom terminu održavanja izvještajnog ročišta.

SRNA
Foto – ilustracija