U Galeriji “Sreten Stojanović” završena je 2. likovna kolonija u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika Prijedor.

Desetak umjetnika na trodnevnom druženju i uz znatiželjne poglede sugrađana u šetnji stvaralo je svoja umjetnička djela.

Student Akademije likovnih umjetnosti Omer Karadžić kaže da inspiraciju nalazi u brojnim detaljima rodnog grada.

“Radio sam sliku riba iz Bereka. Skoro uvijek nalazim inspiraciju i uvijek je tema mojih radova Prijedor, neki momenti iz Prijedora. Ona zapažanja iz mog oka, ono što mi privuče pažnju, tako je bilo i sad. Kolonija je odlično druženje. Lijepo je bilo, privukli smo pažnju brojnih ljudi, što me pozitivno iznenadilo”, kaže Karadžić.

Učesnici kolonije bili su članovi Udruženja likovnih umjetnika Prijedor, koji su odlučili da se široj javnosti predstave slikarstvom.

U Udruženju ističu da manifestacija ima humanitarni karakter.

“Ovih 14 radova pokušaćemo da prodamo, da napravimo jednu aukciju i da ta finansijska sredstva damo članovima Udruženja kojima treba taj novac. Zadovoljni smo kako je sve ovo prošlo i nadamo se da ćemo i dalje da bogatimo i širimo tu kulturu i likovnu scenu grada Prijedora”, istakla je Milica Tošić, predsjednik Udruženja.

Svoje radove na trodnnvnom druženju umjetnici su stvarali u Galeriji “Sreten Stojanović”, u kojoj ističu da su uvijek tu da podrže umjetnost.

“Galerija naravno podržava sve aktivnosti Udruženja u najbližoj i da kažem u najljepšoj mogućoj saradnji, što je i logično, mi smo grad slikara. Ovo je jedna od tri izložbe u zadnjih 15 dana koje je organoizovala Galerija. Nadamo se da ćemo upotpuniti ove ljetnje sadržaje i pokazati ljudima šta to rade umjetnici, od najmlađih do najstarijih”, rekao je Boris Eremić, direktor “Galerije.

Druga likovna kolonija u organzaciji Udruženja likovnih umjetnika Prijedor organizovana je u okviru “Prijedorskog ljeta”, a finansijska podrška stigla je iz gradske uprave.

kozarski.com