JU „Mašinska škola” Prijedor
Ul. Nikole Pašića br.4,
79101 Prijedor

JAVNI KONKURS
ZA IZBOR DIREKTORA
JU „MAŠINSKA ŠKOLA” PRIJEDOR

I Predmet

Školski odbor JU„Mašinska škola” Prijedor, raspisuje Javni konkurs za izbor direktora „Mašinska škola” Prijedor.

II Mandat direktora škole

1.Mandat direktora traje četiri godine i počinje od dana stupanja na dužnost.
2.Školski odbor razmatra prijave kandidata i dostavljenu dokumentaciju na osnovu koje utvrđuje ispunjenost uslova kandidata za izbor direktora škole i dostavlja ministru prosvjete i kulture spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa zajedno sa dokumentacijom za imenovanje direktora, u roku od osam dana od dana razmatranja prijava.
3.Nakon izbora direktor škole mora proći edukaciju po programu koji propisuje ministar.

Posebni uslovi radnog mjesta

III Uslovi za izbor direktora škole

Za direktora škole može da bude izabrano lice koje ispunjava opšte i posebne uslove utvrđene Zakonom o radu i Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju Republike Srpske.

Opšti uslovi:
1.Da je lice starije od 18 godina
2.Da je državljanin RS, odnosno BiH
3.Da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad

Posebni uslovi:
1.Da ima završen najmanje prvi ciklus studija u trajanju od najmanje četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent,
2.Da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome iz tačke 1.
3.Da nije pravosnažnom presudom osuđivano niti je protiv njega pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, protiv polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, falsifikovanje javne isprave, nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga i koje se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.
4.Da ima predložen program rada i ističe se svojim radom i sposobnostima za organizovanje obrazovno-vaspitnog rada škole.
5.Da ispunjava uslove za radno mjesto nastavnika i stručnog saradnika u školi u kojoj konkuriše.

IV Uz prijavu kandidat treba dostaviti:
1.Kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu,
2.Diploma o završenom obrazovanju (prvi ciklus studija u trajanju od najmanje četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent),
3.Potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi, nakon sticanja diplome i koja sadrži podatke o poslovima na kojima je kandidat radio,
4.Uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka ne starije od 6 mjeseci,
5.Potpisan prijedlog programa rada direktora škole za četvorogodišnji (mandatni) period,
6.Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi, odnosno za obavljanje vaspitno-obrazovnog rada,
7.Izvod iz matične knjige rođenih,
8.Uvjerenje o državljanstvu ne starije od 6 mjeseci,
9.Ovjerenu izjavu da se na kandidata ne odnosi član IX stav 1. Ustava BiH i
10.Ovjerenu izjavu da kandidat ne obavlja dužnost, aktivnost ili je na položaju koji bi doveli do sukoba interesa predviđenih Zakonom o sprečavanju sukoba interesa.

Škola će službenim putem za imenovanog kandidata prije stupanja na dužnost pribaviti uvjerenje o nekažnjavanju i uvjerenje da se lice ne vodi u registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece.

Kandidat nakon imenovanja za direktora škole prilaže ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti, izdato od nadležne zdravstvene ustanove, a koje nije starije od šest mjeseci.

V Rok i način dostavljanja prijava na konkurs

Rok za podnošenje prijava je petnaest (15) dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama.

Nepotpune i nablagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Svi dokumenti moraju biti originali ili ovjerene fotokopije. Dostavljena dokumenta neće se vraćati kandidatima.

Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova i kontakt telefonom dostaviti u sekretarijat škole ili poštom na adresu škole sa naznakom za „Javni konkurs za izbor direktora škole”.

VI Način i rok obavještavanja kandidata o rezultatima konkursa

Školski odbor će pismenim putem obavijestiti sve učesnike Konkursa o Odluci Vlade o imenovanju direktora JU „Mašinska škola” Prijedor u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja Odluke školi.

Zavod za zapošljavanje RS
Foto – ilustracija