Nakon osvojena tri boda protiv Lauša, pred Omarskom je već u drugom kolu veliki izazov, gostovanje kod ekipe FSA u Prijedoru, možda i najkvalitetnije ekipe u ligi. Za FSA igraju neki fudbalski velemajstori poput Borislava Mikića, Golića, Mile Kovačevića. U prošlom prvenstvu im je za dlaku izmakao baraž, a vidjećemo kakve će igre pružati ove sezone.

Omarska se nikada do sada nije sastala sa ekipom FSA u zvaničnim utakmicama, jer je FSA mlad klub koji tek u poslednjih desetak godina igra na višem nivou. Ipak, bilo je dosta prijateljskih i kup utakmica i sve su bile teške za Omarsku.

Što se tiče Omarske, ova utakmica možda i jeste pravi ispit da vidimo kakvim kvalitetom raspolažemo. U ekipu se vraća Lazar Nišić, vratio se i Rastoka, pa sa svim snagama idemo na ovo gostovanje.

Utakmica je na rasporedu u subotu, 17. avgusta sa početkom u 17:30 sati na stadionu OFK Berek

Predstavljamo FSA

Fudbalski klub FSA Prijedor je relativno mlad klub. Osnovan je 2005. godine i radi se o vrlo kvalitetnom i ambicioznom klubu koji od osnivanja bilježi samo uspon. Najveće zasluge za funkcionisanje i uspjehe kluba pripadaju sasvim sigurno Aleksandru Saviću oko koga se i osnovao ovaj klub. Klub je prepoznatljiv po nastupima veoma kvalitetnih igrača koji u određenom momentu nisu više u prilici da igraju na premijerligaškom ili prvoligaškom nivou, ali svoju klasu pokazuju nastupajući za FSA. Osim toga, klub ima i odličnu mladu školu koju predvodi Zoran Petković.

Kao što rekosmo klub je osnovan 2005. godine, a od 2008.godine se uključio u zvanični sistem takmičenja. Nakon četiri godine FSA osvaja prvu titulu i obezbjeđuje plasman u Područnu ligu PFS Prijedor u kojoj se zadržao samo dvije sezone da bi 2014. godine napravio korak naprijed i plasirao se u Regionalnu ligu zapad.

U Regionalnoj ligi zapad FSA se uspješno takmičila osam sezona, da bi u sezoni 2021/22 napravila novi korak naprijed, osvojila titulu ispred ekipe Crnog Vrha i plasirala se u Drugu ligu RS, grupa zapad. Već po prvim nastupima u Drugoj ligi izgleda da se neće dugo zadržati ni među drugoligašima jer su obe dosadašnje sezone završili u samom vrhu.

FK Omarska