Izložba djela nastalih na Petom međunarodnom bijenalu radova na papiru “Prijedor 2024” biće otvorena 20. avgusta u Muzeju Kozare s početkom u 20 časova, a u okviru manifestacije “Prijedorsko ljeto 2024”.

Kako je saopšteno iz Muzeja Kozare, učesnici su prijavljujući se na konkurs za učešće na izložbi imali priliku da se predstave radovima u kategorijama crtež i grafika, intermedija i slikarstvo.

“Novčanim nagradama od 500 evra nagrađeni su autori Dragana Grujičić, Gaj Langevin, Milan Krajnović, a posebno priznanje žirija dobili su Bojana Mihajlović i Žarko Vučković. Takođe, posebno priznanje žirija za najbolji studentski rad pripalo je studentici Akademije umjetnosti u Banjaluci Maši Grmaš”, pojašnjeno je dalje.

Stručni žiri za izbor najboljih radova ove godine činili su Miloš Đorđević i Svetlana Volic iz Srbije, te Zoran Banović iz Republike Srpske.

Izložba će u Muzeju Kozare biti otvorena do 30. septembra.

“Prijedorsko ljeto” je manifestacija koja nudi raznovrstan kulturni i društveni program, te je ove godine upriličeno je 58 programa na različitim lokacijama, uključujući i lokacije u užem centru grada, ali i one u sesoskim mjesnim zajednicama, a u trajanju od 18. juna do 20. avgusta.

nezavisne.com