FSA Prijedor: Omarska 0:3

Strijelci: Panić ‘15, Jaćimović ‘23, Rosić ‘48
Sudija: Petar Tepić (Čelinac)
Gledalaca: 150
Žuti kartoni: Mikić Mario, Zmijanjac, Kovačević, Stegić (FSA) Rosić (Omarska)

Crveni karton: Vujčić Slobodan (FSA) u 40. minuti

FSA PrijedorZmijanjac 5,5, Drljača 5,5 (Krneta 5,5), Mikić Mario 5,5, Kovačević 5,5, Marinović 5,5, Mikić Borislav 5,5 (Stojaković 5,5), Crnobrnja 5,5, Vujčić 5,5, Stegić 5,5, Mršić 5,5, Mikić Filip 5,5
Trener: Bašić Nenad

Omarska
Zgonjanin 7, Rosić 7,5 (Zdjelar-), Panić 7,5 (Rastoka 7), Krecelj 7, Grahovac 7, Anđić 7, Jaćimović 7,5 (Ratković -), Nišić L 7,5, Nišić Đ 7,5 (Gojić -), Vračar 7, Stupar 7
Trener: Velimir Stojnić

Očekivala se veoma teška utakmica na gostovanju kod ekipe FSA, a na kraju je Omarska bila bolja za klasu i ubjedljivo savladala domaćina sa 3-0. Utakmica je odigrana na teškom terenu i po veoma sparnom i toplom vremenu. U toku utakmice je Prijedor zadesilo i nevrijeme i padavine , ali sve to nije omelo igrače Omarske da pokažu svoj kvalitet i rutinski dođu do tri boda.

Omarska je povela golom Panića u 15 minutu. On je presjekao jednu loptu odbrani domaćina i nakon male minijature rezantnim udarcem zatresao mrežu FSA. U 23. minutu nakon kornera, Jaćimović je najviši u skoku i pogađa glavom za 2-0. Malo kasnije je i Rosić zamalo presjekao jednu loptu, ali je golman Zmijanjac bio za nijansu brži i spriječio siguran pogodak. U 30. minutu Jaćimović i Panić su bili u situaciji dva na jedan, ali je Jaćimović pogriješio i ostalo je 2-0. U 40. minutu nakon jednog grubog prekršaja domaćih, dodatno je protestvovao Vujčić i zaradio dva žuta kartona, te je FSA ostala sa igračem manje. U 43. minutu Jaćimović postiže gol, ali je poništen zbog malog ofsajda. Omarska je u potpunosti dominirala u prvom poluvremenu, a sa druge strane domaćin nije ozbiljnije ugrozio gol Omarske.

Na samom početku drugog poluvremena Branko Rosić postiže i treći gol za Omarsku i otklanja sve dileme oko pobjednika. Nišić je dubinskom loptom proigrao Rosića koji izlazi sam pred Zmijanjca i trese mrežu domaće ekipe.

Može se reći da je nakon toga do kraja utakmice viđeno samo otaljavanje posla. Kiša je rastjerala gledaoce, FSA je bio potpuno bespomoćan, a Omarska nije bila pretjerano zainteresovana da do vrha napuni mrežu domaćina. Imala je Omarska još dvije stopostotne prilike, dosta opasnih napada, ali do kraja nije više bilo golova.

Sve u svemu, igra Omarske koju želimo, rastrčana , puna tempa, kombinatorike i sa ubitačnim trojcem u vrhu napadu Rosić-Jaćimović-Panić, sigurno najbolji napad lige. Ušli smo sjajno u prvenstvo i sada nema stajanja, u sledećem kolu Omarska dočekuje Borac iz Šamca.

FK Omarska