Odbojkaški klub “Prijedor” organizovao je Humanitarni turnir u odbojci na pijesku “Odbojka iz bloka” na terenu u Starom Gradu.

Sekretar Kluba Nedeljka Vuković izjavila je novinarima da na turniru učestvuju brojne ekipe iz više gradova Republike Srpske i Federacije BiH.

“Zahvalni smo Gradskoj upravi koja je pomogla organizovanje ovog turnira kao i Udruženju “Srbi za Srbe” koji su nam dali priliku da na ovaj način pokažemo i našu humanist”, istakla je Vukovićeva.

Naime, turnir u odbojci na pijesku ima humanitarni karakter jer su dio akcije organizacije “Srbi za Srbe” koja je u toku.

“Ove godine naša organizacija organizovala je više humanitarnih događaja, a sva sredstva ići će za porodicu Đurašinović iz Novog Grada i za izgradnju njihovog novog doma. Samohrani otac živi u teškim uslovima sa devetoro djece i potrudićemo se da im olakšamo život”, istakao je Mladen Malić iz Udruženja “Srbi za Srbe”.

Humanitarni turnir u odbojci na pijesku podržao je i odbojkaški reprezentativac BiH Velibor Vuković, a podrška je stigla i iz Gradske uprave Prijedor.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i NVO Aleksandar Milješić istakao da Gradska uprava uvijek podržava ovakve događaje.

“Veliko je zadovoljstvo biti ovdje na novoizgrađenom sportskom terenu u Starom gradu pored Sane. Gradska uprava uvijek podržava ovakve događaje, pogotovo kada su humaitarnog karaktera. Grad Prijedor je grad sporta i humanih ljudi što dokazuju i ovakve manifestacije”, rekao je Milješić.

prijedorgrad.org