Treća grupa demobilisanih boraca iz Prijedora otputovala je jutros na desetodnevno banjsko-klimatsko liječenje i rehabilitaciju u Banju “Mlječanicu”.

Među demobilisanim bocima je i Draško Banović iz Velikog Palančišta, koji kaže da će mu boravak u banji prijati.

“Borac sam druge kategorije i imam zdravstvenih problema sa kičmom. Ova rehabilitacija će mi dobro doći i narednih deset dana iskoristiću maksimalno u skladu sa mogućnostima banje”, rekao je Banović.

Iz prijedorske Boračke organizacije izrazili su zahvalnost Gradskoj upravi za uspješnu realizaciju odlaska demobilisanih boraca na banjsko liječenje, koji ne snose nikakve troškove, a koji su odabrani na prijedlog svojih mjesnih boračkih organizacija.

“Zahvaljujemo se Gradskoj upravi i gradonačelniku Slobodanu Javoru, koji već duži niz godina u kontinuitetu izdvajaju značajna sredstva za banjsko-klimatsko liječenje i rehabilitaciju naših boraca. Mi svakodnevno produbljujemo međusobnu saradnju i nadamo se da ćemo u narednim godinama povećanjem sredstava predviđenim za ovu vrstu pomoći boračkoj populaciji povećati i broj korisnika koji će odlaziti na banjsko liječenje. Našim saborcima želimo da svoj boravak u banji iskoriste na najbolji mogući način”, rekao je Vojislav Kondić, predsjednik Boračke organizacije Prijedor.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor ispratio je grupu demobilisanih boraca na liječenje, poželivši im ugodan boravak u “Mlječanici”.

“To što činimo za ove ljude je nešto najmanje što smo mi ispred Gradske uprave mogli da uradimo. U prethodnom periodu razgovarali smo i održali više sastanaka sa predsjednikom Boračke organizacije, o tome šta je to što Gradska uprava može da učini za ovu kategoriju ljudi. Gospodin Kondić je zamolio da obezbijedimo dodatna sredstva u budžetu kako bi borci mogli ići na banjsko-klimatsku rehabilitaciju. To smo i uradili i danas sam došao da ih pozdravim prvenstveno kao čovjek i kao građanin da im se zahvalim za sve dosada što su uradili za naš grad i za našu Republiku Srpsku. Grad Prijedor će u narednom periodu obezbijediti dodatan novčana sredstva i podržati, ne samo kada su u pitanju banjsko-klimatsko liječenje i rehabilitacija, već i sve ono što budu smatrali da su im prioriteti. Smatram da rukovodstvo grada Prijedora kao i svi građani, treba da poštuju sve ono što su naši borci činili za sve nas”, naglasio je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.

Ove godine iz budžeta grada Prijedora za 71 demobilisanog borca izdvojeno je 50.000 KM.

kozarski.com