Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor upriličio je danas prijem za mladog košarkaša Vukašina Gavranovića iz Prijedora koji je bio član prve petorke Košarkaške reprezentacije Srbije koja je na Evropskom prvenstvu u košarci selekcija do 16 godina u Grčkoj osvojila bronzanu medalju.

Gradonačelnik je, pored prigodnih poklona i čestitki koje je uputio mladom sugrađaninu za izvanredan sportski rezultat, istakao da je riječ o vrsnom mladom košarkaškom talentu koji je svojim igrama i postignutim sportskim rezultatima na najbolji način prezentovao svoj rodni grad.

Javor je ovu priliku iskoristio da istakne podršku koju ovaj mladi sportista ima u svom gradu i da naglasi da Grad Prijedor stoji iza talentovane mladosti kao i da će Gavranović kao jedan od njih i dalje imati podršku i vjetar u leđa od strane Grada Prijedora.

Naime, Vukašin Gavranović korisnik je sportske stipendije koju je Grad dodijelio perspektivnim mladim sportistima za 2024. godinu.

Gavranović je ponikao u Košarkaškom klubu “Hanters” iz Prijedora, a trenutno je igrač Košarkaškog kluba “Igokea” iz Aleksandrovca, člana ABA lige.

Ovo mu je bio drugi poziv za Košarkašku reprezentaciju Srbije U16 koja je od 9. do 17. avgusta 2024. godine nastupila na Evropskom prvenstvu u Grčkoj i osvojila bronzanu medalju.

Na prijemu kod gradonačelnika Slobodana Javora bili su prisutni i predsjednik Skupštine grada Igor Kneginjić i načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i NVO Aleksandar Milješić te Vukašinov brat Vladimir Gavranović.

prijedorgrad.org