U Prijedoru je danas obavljeno žrijebanje za medijsko predstavljanje političkih subjekata u programu Radio-televizije /RTV/ Prijedor.

Žrijebanje je obavljeno u Informativno-poslovnom centru “Kozarski vjesnik” u skladu sa propisima Centralne izborne komisije BiH i Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

Vršilac dužnosti urednika “Kozarskog vijesnika” Tanja Mandić izjavila je da su za sve političke subjekte u periodu predizborne kampanje obezbijeđeni termini za pojedinačna neposredna obraćanja.

Prema njenim riječima, za kandidate za gradonačelnika obezbijeđeno je po 15 minuta, a za kandidate za odbornike po pet.

“Naša medijska kuća, takođe, će javnost informisati o najvažnijim aktivnostima političkih subjekata na terenu koji su registrovani na području Prijedora i emitovati u našim informativnim emisijama besplatno”, izjavila je Mandićeva.

Vršilac dužnosti direktora “Kozarskog vjesnika” Goran Vujčić podsjetio je da izbori donose i određene novine kada je riječ o plaćenom političkom oglašavanju političkih subjekata u predizbornoj kampanji.

On je rekao da će svim političkim subjektima pod jednakim uslovima biti omogućeno plaćeno političko oglašavanje.

“Svi politički subjekti dužni su pisanim putem da zatraže plaćeno političko oglašavanje, najkasnije 48 časova prije emitovanja. Novčanu naknadu za naše usluge objavljivanja naručilac je dužan da uplati unaprijed, prema cjenovniku koji nismo mijenjali”, izjavio je Vujčić.

Vujčić je kandidat Socijalističke partije za odbornika u Skupštini grada Prijedora.

Redoslijed današnjeg žrijeba biće objavljen u petak, 30. avgusta, u listu “Kozarski vjesnik”.

SRNA
Foto – ilustracija