Novi direktor “Autotransporta” Prijedor, Igor Miletić, u nešto više od mjesec dana na čelu preduzeća postigao je rezultate koje prethodna uprava nije uspjela ostvariti tokom čitave godine.

Pri preuzimanju dužnosti, Miletić je zatekao “Autotransport” u veoma lošem stanju, ali je odmah, uz podršku Grada, krenuo u akciju, što je već dovelo do konkretnih rezultata.

Jedan od značajnih uspjeha pod njegovim rukovodstvom je ponovno uspostavljanje funkcionalnosti tehničkog pregleda i praonice, koji su bili van funkcije. Pored toga, priprema se nova sistematizacija radnih mjesta, koja će uskoro biti predočena gradonačelniku.

Takođe, postignut je dogovor o regulisanju povratka određenih privatnih prevoznika, a zaposlenima su, nakon dužeg perioda neizvjesnosti, isplaćene dvije pune plate u roku od mjesec i deset dana. To je značajan napredak u odnosu na prethodnu praksu isplate samo dijela plata.

Pokriven je i veliki dio starih dugovanja. Poreskoj upravi Prijedor uplaćeno je 46.000 KM, dok je Upravi za indirektno oporezivanje uplaćeno ukupno 43.000 KM.

Finansijski rezultati su takođe značajno poboljšani. Uprkos činjenici da nije sezona, prihod od prodaje karata povećan je za 20.000 KM u samo mjesec dana. Pojačane su kontrole, a angažovana je i Agencija za mirno rješavanje sporova kako bi se riješilo pitanje dugovanja za doprinose radnicima, koja nisu bila uplaćivana od februara ove godine.

Miletić ističe da ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez podrške gradonačelnika Slobodana Javora. „U novu školsku godinu krećemo sa punim kapacitetom,“ zaključio je Miletić, naglašavajući da mladi ljudi, uz volju i energiju, mogu donijeti pozitivne promjene i pokrenuti preduzeće iz teškog stanja ka uspjehu.

Igor Miletić je dokaz da se odlučnim vođstvom i saradnjom s lokalnom zajednicom mogu ostvariti značajni pomaci u kratkom vremenskom periodu.

kozarski.com