Dani sporta u Prijedoru biće održani od 3. do 5. septemrba, a svakog dana manifestacije promovisaće se nekoliko različitih sportova, dok je završnog predviđen svečani defile svih učesnika, najavljeno je nakon sjednice Organizacionog odbora.

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić pozvao je sportske klubove da maksimalno iskoriste mogućnost promocije koju im daje Gradska uprava i da pokažu sugrađanima šta rade, čime se bave i koliko imaju članova.

“Posjećenost kakvu bude imao koji klub, takvu će imati i podršku grada. Priliku imaju svi i vjerujem da će je svi i iskoristiti”, rekao je Milješić u obraćanju Odboru kojim predsjedava.

On je naveo da je uz podršku gradonačelnika biti obezbijeđeno 500 majica sa logom “Dani sporta” koje će se dijeliti djeci na ovoj manifestaciji.

Član Organizacionog odbora Dejan Zdjelar predložio je da se učešće sportskih klubova u ovoj manifestaciji uvrsti u pravilnik o raspodjeli budžetskih sredstava sportskim kolektivima i da se način i obim učešća uvrsti u bodovnu listu tog dokumenta.

Manifestacija će biti održavana na Trgu majora Zorana Karlice svakog dana od 18.00 do 21.00 čas.

U slučaju pogoršanja vremenskih uslova, organizatori će obavijestiti javnost i učesnike o izmjenama.

SRNA