Košarkaši “Huntersa” vratili su se sa turnira u Rumiliju/Francuska, gdje su učestvovali sa po četiri ekipe u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji.

Po dolasku u Prijedor nisu krili umor, ali ni zadovoljstvo, jer su njihove dvije selekcije (U15M i U18M), ostvarile pobjede.

“Odigrali smo turnir u Francuskoj koji smo osvojili, organizacija je bila dobra, učestvovalo je dosta ekipa iz različitih zemalja. Doček je bio jako dobar, borili smo se do kraja i pokazali smo da možemo”, rekao je košarkaš Filip Macura.

Zadovoljan je i Sergej Liščinski.

“Obje selekcije su se trudile i borile do kraja, pokazali smo da možemo protiv jačih ekipa”, ističe Liščinski.

Utisci sa putovanja još su svježi, ističu iz ovog prijedorskog kluba, uz napomenu da su za pet dana, košarkaši “Huntersa” prevalili čak 2.800 kilometara.

“Doputovali smo na turnir kasno naveče, prenoćili, a u subotu su se cijeli dan igrale utakmice u dvije sale. Naporno jeste, svi su u nekim pripremnim periodima što se tiče košarke, tako da ne možemo sad procjenjivati kakav je protivnik. Prvi put smo se vidjeli, upoznali, napravili neke kontakte i nadam se budućoj saradnji”, utisci su trenera Siniše Šolaje.

Prijedorski košarkaši iskoristili su odlazak na turnir da proputuju Azurnom obalom, posjete Milano, Monako i Poreč.

Nadaju se da na ovome neće ostati, da će biti prilike da ponove ovo ili neko drugo putovanje i svom gradu donesu medalje.

kozarski.com