Na Trgu majora Zorana Karlice večeras je otvorena manifestacija Dani sporta “Prijedor 2024” koja se po treći put organizuje u Prijedoru.

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić izjavio je novinarima da je ova manifestacija sinergija Gradske uprave i svih klubova koji egzistiraju u ovom gradu.

“Imamo jedan zajednički cilj, a to je da na ulicama našeg grada predstavimo sve gradske sportske klubove i to posebno najmlađim sugrađanima kako bi oni isprobali te sportove i otkrili šta to njih zanima i da počnu da treniraju u nekim od njih”, rekao je Milješić.

On je dodao da je suština manifestacije promocija i popularizacija sporta, a ne klubova i to sa ciljem da se što veći broj mladih bavi sportom te da postoje pokazatelji da je iz godine u godinu evidentiran blagi porast najmlađih u svim klubovima.

“Ovo je samo jedna od mjera kojom, uz ulaganje u sportsku infrastrukturu, stipendiranje mladih perspektivnih sportista i povećana ukupna izdvajanja za sportske klubove i za njihovo opremanje , možemo da opravdamo ono čemu težimo, a to je da je Prijedor grad sporta”, istakao je Milješić.

On je dodao da su se prve večeri manifestacije predstavili adrenalinski sportovi /sportsko penjanje, planinarenje, aero-sport/jedriličarstvo , padobranstvo, biciklizam stoni tenis, šah, kros-fit, bodi- bilding, kuglanje i izviđaštvo.

Milješić je potvrdio da je predviđeno da manifestacija traje do četvrtka 5.septembra kada je planiran defile svih učesnika.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Prijedor uz učešće svih sportskih klubova sa područja grada.

prijedorgrad.org