Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je upriličio prijem za profesora istorije Željka Žeželja iz Prijedora, zaposlenog u Osnovnoj školi “Majka Knežopoljka” u Knežici.

Povod ovog susreta i razgovora bio je taj da je Žeželj, zajedno sa kolegom Bojanom Rastovcem iz Laktaša, autor novih udžbenika iz istorije za šesti i sedmi razred osnovne škole.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da upozna autora školskih udžbenika kao i sa koliko entuzijazma i truda se došlo do ova dva nova udžbenika nađu pred učenicima u Republici Srpskoj.

Profesor Željko Žeželj je gradonačelnika upoznao sa pojedinim dijelovima procesa nastanka novih udžbenika iz istorije, za koji je naglasio da je veoma obiman posao koji je zahtijevao puno rada i odricanja.

“Bojan i ja smo kolege sa studija i u početku sam sa oprezom prihvatio ovu ideju da uradimo udžbenike odnosno da se prijavimo na konkurs Zavoda za izdavanje udžbenika Istočnog Sarajeva”, rekao je Žeželj.

On je dodao da su u udžbenike ubačene neke novine tako da svaka lekcija ima i svoj < qr code > kao mogućnost da se gradivo ponovi kod kuće prilikom učenja.

“Djeca danas rado gledaju sadržaje na jutjubu, pa kad je već tako onda smo željeli da im otvorimo mogućnost da tako i uče, ponavljajući lekciju sa časa preko naših 110 snimljenih videa za oba razreda”, rekao je Žeželj.

On je dodao da knjiga iz istorije za šesti razred obrađuje stari vijek, a za sedmi razred srednji vijek.

Žeželj je dodao da sa nestrpljenjem očekuje da čuje mišljenje i kolega koji će predavati ovu materiju, a posebno učenika budući da smatra da su napravili kvalitetan udžbenik sa novinama koji im mogu olakšati proces učenja i savladavanja ovog obimnog gradiva.

prijedorgrad.org