Hero’s Run OCR je trka sa preprekama koja je nedavno ušla u svijet sporta, ali već pokazuje znake značajnog rasta i razvoja. Ova uzbudljiva disciplina, koja se ove godine održava po drugi put, provodi se u organizaciji Udruženja građana “Sportski život”.

Postoji velika nada svih onih koji su zaduženi za ovu manifestaciju da će Hero’s Run OCR prerasti u stalnu i prepoznatljivu tradiciju, koja će privući i inspirisati takmičare i gledaoce širom svijeta.

U prvoj godini održavanja “Hero’s Run OCR”, trka je održana u Nacionalnom parku “Sutjeska”, pružajući takmičarima nezaboravno iskustvo u prelijepom prirodnom okruženju. Ove godine, domaćin će biti Nacionalni park “Kozara”.

“Koncept trke će biti takav da će učesnici u zavisnosti od fizičke spremnosti moći birati jednu od dvije dužine. Tako će oni manje spremni moći trčati dionicu dužine oko 5 km sa oko 20 prepreka. Za one najupornije i najspremnije pripremili smo pravi spektakl, dionicu dužine 12 km sa oko 35 prepreka”, rekli su iz Udruženja.

Pa su dodali.

“Što se prepreka tiče, lokalitet nam nudi mnoge prirodne prepreke, ali da bismo trku učinili još zanimljivijom biće i veliki broj vještačkih prepreka. Tako će učesnici morati savladati prepreke poput, skok u blato, nošenje tereta, trčanje uz stepenice, marinci, hodanje po gumama i mnoge druge”.

Pored trke za odrasle, programski sadržaj ovog događaja ogleda se i u trkama za djecu.

Naime, djeca su podjeljena u četiri uzrasne kategorije muška i ženska konkurencija i njihova dužina staze je 800 m. Učešće u dječijoj trci je besplatno.

Osnovni cilj ove trke, ali i cjelokupne organizacije jeste promocija sportskog načina života, te isticanje prirodnih ljepota Republike Srpske.

Link za prijave je na instagram profilu “Hero’s run”, dok se prijave u okviru trke za djecu vrše na licu mjesta.