Košarkaši KK „Prijedor -Spartak“ vrijedno treniraju i pripremaju se za nastupajuću sportsku košarkašku sezonu. Cilj im je ostvariti dobar plasman i dobre rezultate.Tim igrača je dobar, ambicije su velike. Ali ima i problema, najviše zbog nedostatka adekvatnog prostora za treninge i takmičenja i zbog popunjenosti termina u Dvorani „Mladost“.Prva liga RS počinje 18. septembra i traje do kraja marta, a potom se igra plej off.

Trener Prvog tima Miroslav Ivetić kaže da uvijek ima prostora za napredak.

“Recimo kad bi klub imao svoju salu to bi bilo fenomenalno. Ali da li je to moguće, to je druga stvar. Ali je bitno da bar sad u ovim uslovima imamo redovne termine u dvorani, to je već ogromna stvar”, ističe on.

Jedan od igrača Lazar Dražić kaže da su pripreme jako bitne.

„Pripreme su bitne da se svi kondiciono pripremimo za sezonu koja jeste duga i naporna, u sezoni nema toliko vremena za neku fizičku pripremu , više se baziramo na utakmicei na rezultate“, navodi Dražić.

Prošle godine ovaj klub je igrao u Premijer ligi BiH, a to iskustvo će im mnogo značiti u narednom periodu.Devedeset odsto igrača je iz Prijedora, što ranije nije bio slučaj.

„U skladu s tim smo oformili novu ekipu, imamo novog trenera, to je Mišo Ivetić, ovu priliku koristim da se zahvalim dosadašnjem treneru Danilu Palaliću koji je bio tu godinama sa nama, preko 13 godina. S kojim smo zajedno ostvarili istorijski ulazak u Premijer ligu BiH“, navodi predsjednik KK „Prijedor-Spartak“ Dragoslav Kabić.

KK „Prijedor-Spartak“ je jako značajan za lokalknu zajednicu.Grad Prijedor će uvijek stajati iza ovog kluba i svi sportskih klubova u gradu na Sani.

„Kada govorimo o sportu u našem gradu i kada govorimo o budžetskim stavkama koji su usmjereni upravo ka sportu zaista smo se trudili da prepoznamo prave vrijednosti , prave klubove koji se takmiče u najvišem rangu. Konkretno, kada govorimo o KK „Prijedor-Spartak“, to je Prva liga RS-e i zasigurno ovi mladi momci imaju mogućnost da osvoje prvo mjesto i da se plasiraju u viši rang“, istakao je Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora.

Javor je naglasio da je Gradska uprava pokazala da itekako vodi računa o sportu, povećane su budžetske stavke za sportske klubove.

U prošloj godini je za sportsku infrastrukturu zajedno sa sredstvima koja su izdvojena za sportske klubove izvojeno ukupno oko 4,5 miliona maraka.