Okupljanjem sportista i finalnom prezentacijom sportova koji se treniraju na području grada u Sportskoj dvorani Mladost” u Prijedoru večeras je završena manifestacija “Dani sporta”.

Cilj ove, treće po redu manifestacije, bio je promocija i popularizacija sporta kako bi se što više mladih Prijedorčana zainteresovalo za neke od njih i počelo sa treniranjem.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić izjavio je novinarima da je na prvom mjestu bila promocija sporta, a ne klubova , kao i da su u ovogodišnjim “Danima sporta” učestvovali članovi 49 sportskih klubova sa područja grada Prijedora.

“Na ovaj načim smo pokazali da smo čvrsto opredijeljeni da Prijedor zaista bude grad sporta i da pokažemo šta mi to sve imamo u našem gradu i da svi zajedno pričamo jednu lijepu priču, a to je ulaganje u djecu i ulaganje u sport koje je, kao i obrazovanje, ulaganje u budućnost naše mladosti”, rekao je Milješić.

On je i ovom prilikom istakao da je ovo jedna u nizu mjera koje Grad preduzima za napredak i boljitak sporta i da će rezultati ovog rada biće vidljivi u bliskoj budućnosti.

“Ovo je najznačajnija manifestacija putem koje prezentujemo naš rad i vrlo je važna za sportove, a oni koji se ne bave sportom mogu da vide šta mi to radimo i da se zainteresuju i da se tako proširi naša porodica djece koja se bave sportom”, ocjena je sportskih radnika koji su učestvovali u j završenoj večeri ove manifestacije.

Trodnevna manifestacija “Dani sporta” okupila je više stotina sportista iz 49 klubova sa područja grada.

Loši vremenski uslovi nisu dozvolili da se večeras održi defile svih učesnika i masovna demonstracija sportskih poteza i vještina na glavnom gradskom trgu u Prijedoru, ali to nije nimalo uticalo na njen kvalitet i masovnost u gradskoj sportskoj dvorani uz veliku želju da se svi prisutni pokažu u najboljem svjetlu.

Pokrovitelj manifestacije je bio Grad Prijedor.

prijedorgrad.org