Na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata u Policijskoj upravi Prijedor ovih dana nema gužvi i kako je potvrđeno iz ove Uprave rad referata na kojima građani ostvaruju svoja prava u pogledu podnošenja zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata i registracije motorih vozila odvija se bez poteškoća.

„Tokom perioda turističke sezone uvijek je povećan broj zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata jer građani iz inostranstva koriste priliku da tokom godišnjeg odmora izvrše zamjenu ličnih dokumenata koji su istekli ili su pred istek važnosti. Ove godine u periodu turističke sezone, odnosno u julu i avgustu mjesecu na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata u sjedištu PU Prijedor podneseno je 6.858 zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata, dok su prošle godine u istom periodu podnesena 5.453 zahtjeva. Ovi podaci govore da smo ove godine u periodu turističke sezone imali oko 1.400 zahtjeva više“, navedeno je u PU Prijedor.

Smanjenju gužvi i unapređenju odvijanja redovnog procesa rada doprinijela je zamjena starog, odnosno instaliranje novog modernijeg uređaja za prozivanje brojeva (redomat) koji je nabavljen uz podršku Gradske uprave Prijedor jer je prepoznata potreba da se građanima maksimalno olakša proces ostvarivanja prava u javnim institucijama.

Priredio – www.prijedordanas.com