Fudbaleri “Rudar-Prijedora” će tek u 5. kolu m:tel Prve lige Republike Srpske, konačno igrati na svom stadionu.

Poslije četiri gostujuća susreta u ligi i jednog u Kupu, “Rudar-Prijedor” dočekuju “Velež” iz Nevesinja.

Trener Vule Trivunović, na redovnoj press konferenciji ističe da se raduje ovoj utakmici.

– Najviše se radujemo što ćemo konačno igrati na našem stadionu. Toliko novih momaka imamo, ljudi su sa nama dva mjeseca i nisu odigrali utakmicu pred domaćom publiku. Ne razumiju oni šta znači pripadnost, emocija grada prema ovom klubu. Pet vezanih gostovanja zahtjeva sasvim drugačiju pripremu, mentalnu, fizičku. Kada igrate u gostima mnogo veća motivacija domaćina je protiv vas – pojasnio je Trivunović.

Kormilar “Rudar-Prijedora”, ističe da im u goste dolazi neugodna ekipa sa trenerom koji ima međunarodno iskustvo. Igor Remetić, bivši kapiten Veleža iz Mostara, u Nevesinje je došao iz Saudijske Arabije. Izuzetno je ozbiljan čovjek posvećen ekipi koja zna šta treba da radi.

– Mijenjali su roster u odnosu na prošlu sezonu, opet su predvođeni fantastičnim Draškovićem, jako nezgodnim i brzim igračem u kontrama i polukontrama. Među 4-5 kvalitetnih igrača su Jelić (špic), Lukas Ojeda, Repović, nekih mlađih igrača iz omladinske škole Veleža. Ekipa koja traži puno pažnje, maksimalan pristup utakmice. Raduje me što je moja ekipa shvatila da zadnja utakmica nije bila na nivou mogućnosti kako individualnih, tako i timskih. Svjesni su da u svaku utakmicu moraju ući sa 100% mogućnosti ako žele pozitivan rezultat, a mi to želimo u subotu – konstatovao je Trivunović.

“Rudari” su čeličnog zdravlja. Nedostajaće im Živanović, koji je dobio udarac protiv Ljubića u Prnjavoru. Momci su dobro radili ovu sedmicu. Nazire se i startni tim koji će početi utakmicu u subotu.

Od juče “Rudar-Prijedor” je i “kraljevski” klub. Vratio se mladi Mihajlo Kralj.

– Želim da naglasim da pokušavamo da ojačamo igrački kadar u posljednjim danima prelaznog roka. Da li ćemo uspjeti, vidjećemo. Moramo biti fokusirani da dobijamo utakmice kući ako želimo nečemu da se nadamo. Apsoluto poštovanje i puni respekt “Veležu”, ali mi ćemo učiniti sve da obradujemo naše navijače. Davno smo odigrali posljednju utakmicu na našem stadionu, i cilj je da dođemo do željenih bodova – kazao je Trivunović.

Nemanja Raković, kao bek, pruža veoma dobre partije i ove sezone. Raduje se ovoj utakmici.

– Posije pet utakmica na strani napokon utakmica pred našim navijačima i to nam je dodatni motiv. Dolazi nam neugodna ekipa “Veleža” sa dobrim pojedincima, ali to ne umanjuje našu želju da odigramo dobru utakmicu i ostvarimo pobjedu pred domaćom publikom – jasan je Raković.

Utakmica “Rudar-Prijedor” – “Velež” (Nevesinje) igra se u subotu od 16.30 časova na Gradskom stadionu.

5. kolo Mtel Prve lige RS
FK RUDAR-PRIJEDOR – FK VELEŽ (NEVESINJE)
SUBOTA – 07.09. – 16:30
Gradski stadion Prijedor

FK Rudar-Prijedor