Omarska – Tekstilac
Nedjelja, 8.septembar u 16:30

Nakon neočekivanog poraza u Srpcu pred Omarskom je novi izazov. U nedjelju u Omarskoj gostuje Tekstilac, prema svim najavama najveći konkurent u borbi za titulu i svakako derbi kola, a možda i jesenje polusezone.

U Tekstilcu je ovog ljeta bilo veoma burno. Promjenjena je skoro kompletna ekipa i djeluje da još uvijek nije završen prelazni rok. Na samom početku pripremu, dotadašnji trener Omarske, Milan Stanivuković je iznenada napustio Omarsku i preuzeo Tekstilac i sigurno je da je možda i najveći adut gostiju, jer savršeno poznaje našu ekipu. Mnogo nade gosti polažu i na golmana Lončara, koji je ponikao u Omarskoj i kojem je ovo prvi seniorski angažmana, a koji takođe odlično poznaje napadače Omarske.

Međutim, čini se da se ekipa Tekstilca još uvijek nije uigrala i u Omarsku dolazi sa samo tri boda na svom kontu. Veoma loše su startovali u prvenstvu i pobjeda u Omarskoj im je imperativ.

Sa druge strane, Omarska je furiozno ušla u prvenstvo, tri pobjede, gol razlika 10-1 i kako rekosmo kiks u Srpcu. Ipak, poraz u Srpcu je posljedica ogromnog broja propuštenih prilika i što bismo rekli, jedan od onih dana. Utakmica sa Tekstilcem je prava prilika za povratak na pobjednički kolosijek i da pokažemo da je u Srpcu samo bio loš dan.

Na utakmici u Srpcu je došlo do gužve na terenu, nakon koje je pokazan crveni karton Rosiću. Ipak, nakon pregledavanja snimka, taj karton je poništen, a suspendovan je Rastoka i njega neće biti u sastavu u nedjelju. Ostali su svi tu.

Dakle, pred nama je derbi u nedjelju, utakmica koja bi mogla u mnogome odrediti dalji tok prvenstva.

Međusobni susreti

Omarska je protiv Tekstilca odigrala ukupno šesnaest susreta, sve nakon rata. Tekstilac je ekipa koja nam je odgovarala i protiv koje smo uglavnom bilježili dobre rezultate. Prve tri posleratne sezone smo zajedno bili u drugoj ligi – grupa Prijedor. U okviru sedmog kola smo gostovali u Derventi i zabilježili prvu poslijeratnu gostujuću pobjedu, 3-2. Miljević je postigao dva gola, a Delić jedan. I u sledećoj sezoni smo oba puta savladali Tekstilca, teže u Omarskoj gdje je pobjednika odlučio Sijena. Tek u trećem domaćem susretu u Derventi, Tekstilac je uspio odigrati neriješeno i osvojiti bar bod. Nakon desetogodišnje pauze putevi su nam se ponovo ukrstili u sezonama 2008/09 i 2009/10 i opet je Omarska bila uspješnija, s tim da je i Tekstilac u proljeće 2009 godine uspio zabilježiti prvu pobjedu od 1-0. Međutim, u poslednje vrijeme je Tesktilac bio uspješniji i već šest susreta Omarska ne zna za pobjedu.

16 7 4 5 22-22
96 4-1 3-2
97 1-0 2-0
98 4-2 0-0
09 2-0 0-1
10 1-1 4-3
14 0-3 0-5
22 0-0 0-1
23 0-0 1-3

FK Omarska