Omladinski savjet grada Prijedora dobio je odobrenje Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske za predstavljanje i saradnju sa srednjim školama, čime je znatno olakšan rad i pristup novih članova, navodi se u izvještaju o radu ovog tijela za prošlu godinu.

Na samo jednom takvom predstavljanju organizacije, održanom u Srednjoškolskom centru Prijedor za učenike iz svih sedam srednjih škola, ovoj organizaciji pristupilo je 400 novih članova.

Lani je u budžet grada ponovo uvrštena posebna stavka za ovu organizaciju i iznosila je 3.000 KM, dok je za ovu godinu uvećana na 10.000 KM.

U ovoj godini u toku je realizacija projekta izgradnje omladinskog centra zahvaljujući saradnji sa Ambasadom Slovenije.

Omladinski savjet Prijedor osnovan je 2005. godine kao krovna omladinska organizacija grada. Dio je Omladinskog savjeta Republike Srpske, a u svom sastavu trenutno ima devet aktivnih i devet neaktivnih omladinskih organizacija.

Za četiri neaktivne organizacije skupština je prošle godine izglasala nepovjerenje, čime su isključene iz članstva, dok je u članstvo prihvaćena nova omladinska organizacija “Mladi Timar” iz Jelićke.

SRNA
Foto – ilustracija