Okružno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv muškarca čiji su inicijali T.A. iz Kozarske Dubice zbog krivičnog djela nasilje u porodici, objavilo je ovo tužilaštvo.

U optužnici se navodi da je T.A. u ugostiteljskom objektu u Kozarskoj Dubici nakon verbalnog sukoba fizički napao suprugu T.P.T, počupao je za kosu i udario šakom, a poslije nastavio da je zove telefonom, tražio da se s njim sastane i prijetio da će nju i njihovu maloljetnu kćerku ubiti ako dođe s policijom, na čiji račun je takođe uputio prijetnje po život.

Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisana je novčana ili kazna zatvora do tri godine za onoga ko primjenom nasilja ugrozi spokojstvo i fizički integritet člana svoje porodice.

Tužilaštvo u Prijedoru podiglo je optužnicu protiv muškarca L.S. iz tog grada koji je lažnim predstavljanjem prevario dvije žene za manje iznose novca.

U optužnici se navodi da je L.S. došao do porodične kuće u vlasništvu H.S, lažno se predstavio kao sin od V.M. i tražio novac da preveze oca u službu hitne pomoći, jer se navodno posjekao u šumi, šta mu je oštećena H.S. povjerovala i dala novac.

Takođe je optužen da je došao do porodične kuće u vlasništvu K.Š, lažno se predstavio kao sin komšije S.P. i tražio novac u zajam, što je K.Š. povjerovala i dala novac.

Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisane su novčana i kazne zatvora do tri godine za onoga ko dovede neko lice lažnim prikazivanjem činjenica u zabludu i time ga navede da na štetu svoje imovine nešto učini, a pribavljena imovinska korist je manja od 300 KM i učinilac je imao namjeru da pribavi malu imovinsku korist.

Prijedorsko tužilaštvo podiglo je optužnice protiv dva vozača zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja.

Vozač K.N. optužen je da je vozilom udario motocikl i vozaču i suvozaču S.Đ. i P.G. nanio teške povrede, dok je Š.B. optužen da je pijan sletio s puta automobilom u kojem je putnik Ž.D. teško povrijeđen.

Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisane su za ova krivična djela novčana, kazne zatvora do osam godina i oduzimanje vozačke dozvole.

Okružno tužilaštvo Prijedor nastavilo je da objavljuje optužnice na veb sajtu nakon petomjesečnog zastoja.

Prethodni glavni tužilac Mladen Mitrović polovinom godine preuzeo je dužnost glavnog tužioca u Okružnom tužilaštvu Banjaluka, a u Prijedoru je za vršioca dužnosti glavnog tužioca imenovana Slađana Marić.

SRNA
Foto – ilustracija