Krajem jula mjeseca Prijedorčani su bili svjedoci vandalizma koji je počinjen u parku na Pećanima i ulici Mitropolita Petra Zimonjića u ovom naselju kada je neodgovorni pojedinac lupao saksije sa cvijećem, rušio znakove i oštetio vozilo.

Nakon toga osoba osumnjičena za ova nedjela je i uhapšena.

Uhapšen Prijedorčanin osumnjičen za vandalizam na Pećanima: Lupao saksije sa cvijećem, rušio znakove, oštetio vozilo – FOTO/VIDEO

Neodogovorno ponašanje jednog vozača dogodilo se prethodne večeri/noći u nedavno uređenoj ulici Mitropolita Petra Zimonjića u naselju Pećani.

O tome se na svom facebook profilu oglasilo i preduzeće Komunalne usluge Prijedor koje je osudilo ovakvo ponašanje.

-Dragi sugrađani, nažalost, jutros smo u naselju Pećani zatekli neugodan prizor. Neko je automobilom prešao preko zemljanog dijela uz trotoar, gdje su nedavno zasađene ukrasne biljke i drveće. Mokra zemlja, raznesena po trotoaru, stvorila je neurednu sliku, dodatno pogoršanu kišom. Oštro osuđujemo ovaj neodgovoran i bahat postupak! Uložili smo mnogo truda u uređenje ovog dijela naselja, vjerujući da će svi zajedno doprinositi očuvanju zajedničkih prostora. Pozivamo sve građane da s pažnjom i odgovornošću vode računa o našoj okolini. Bahato ponašanje prema zajedničkom prostoru nije samo udar na zelene površine već i na trud svih nas koji se svakodnevno zalažemo za ljepši i uređeniji grad – navode iz “Komunalnih usluga” uz poruku “Čuvajmo ono što je zajedničko!”.