Omarska: Čelinac

Srijeda, 18.septembar u 16:00

Omarska nastavlja borbu za jesenju titulu. Sledeća utakmica je na rasporedu već u srijedu, a u goste nam dolazi ekipa Čelinca. Situacija na tabeli se već polako kristalizira, Omarska je lider, Brdo je u stopu prati i neophodna je potpuna angažovanost kako bi se zadržala liderska pozicija.

Čelinac je nakon šest kola pretposlednji, ali ne radi se o bezazlenom protivniku. Čelinac je u ligi ostao zbog proširenja, ali je potom u toku ljetne pauze pojačao ekipu, uozbiljio rad i sasvim korektno odigrao većinu utakmica ove jeseni. Neke utakmice je nesretno izgubio i zbog toga se nalazi na pretposlednjem mjestu, ali je u prošlom kolu pokazao da popravlja formu, jer je ostvario prvu pobjedu i slavio protiv odlične ekipe Crnog Vrha.

Ipak, da se ne lažemo, Omarska je do sada pokazala najviše i samo se nas pita. Radi se na treninzima i dalje veoma ozbiljno, što je pokazala i činjenica da su na jutarnjem treningu u nedjelju i pored kiše bili svi igrači. Euforija je sve prisutnija, ali i svijest da nijedna pobjeda neće doći sama od sebe. I protiv Čelinca se mora pružiti maksimum, a u tom slučaju dobar rezultat neće izostati.

Dakle, da ne zaboravimo, Omarska – Čelinac u srijedu, 18.septembra sa početkom u 16:00 časova. IDEMO ZAJEDNO DO JESENJE TITULE:

Međusobni susreti

Omarska sa Čelincem nije odigrala mnogo susreta, ali su prva dva veoma simbolična. Naime na tim susretima su se od klupe Omarske oprostila dva velika trenera kluba: Ante Gombović i Drago Romanić. Dva trenera koja su obilježili fudbal u Omarskoj prije nesretnog rata. Takođe, na gostovanju u Čelincu 1991. godine Omarska je doživjela svoj najveći poraz u istoriji, čak 12-0. Osim toga, 2021. godine upravo protiv Čelinca, Omarska je proslavila svoj najveći uspjeh, plasman u Prvu ligu.

1990/91 1-0 0-12

1991/92 1-0

1998/99 2-1 1-2

2020/21 2-1 4-2