Grad Prijedor, povodom Evropske sedmice mobilnosti, u petak, 20. septembra, organizuje manifestaciju “Dan bez automobila”.

Tog dana uži centar grada biće zatvoren za saobraćaj za sva motorna vozila u periodu od 11:00 do 13:00 časova.

To će omogućiti građanima da uživaju u aktivnostima kao što su pješačenje, vožnja biciklima, rolerima, trotinetima, sportske aktivnosti (odbojka i dr.), dječije igraonice i slično, navodi se u saopštenju za medije.

Saobraćaj će biti zabranjen od 11:00 do 13:00 časova u sljedećim ulicama: dio Ulice Miloša Obrenovića od Trga majora Zorana Karlice do raskrsnice sa Ulicom akademika Jovana Raškovića, Ulica akademika Jovana Raškovića u čitavoj dužini, dio Ulice Nikole Pašića od raskrsnice sa Zanatskom ulicom do ulaza na parking Dvorana, dio Svetosavske ulice od raskrsnice sa Ulicom Nikole Pašića do ulaza na parking Jereza, dio Zanatske ulice od Trga majora Zorana Karlice do ulaza na parking Jereza.

Od 11:00 do 11:15 časova planirano je okupljanje i rekreativna šetnja kroz zonu bez automobila djece iz osnovnih škola i vrtića sa transparentima na temu zaštite prirode i izbora alternativnih načina prevoza.

Od 11:15 do 12:15 h djeca će crtati kredama na Trgu majora Zorana Karlice, uz igru, ples i druženje s animatorima.

Predstavnici Auto-moto društva vršiće obuku mališana u saobraćaju na pokretnom poligonu od 12:15 do 13:00 časova.

kozarski.com