Omarska: Čelinac 3:0

Strijelci: Nišić Đorđe ‘2, Jaćimović ‘5, Rosić ‘87

Sudija: Stupar Nemanja (Doboj)
Gledalaca: 300
Žuti kartoni: Stupar (Omarska)

Omarska
Zgonjanin, Rosić (Bataz), Gojić (Stupar), Panić (Zdjelar), Krecelj (Lajić), Grahovac (Ratković), Anđić, Jaćimović, Nišić Đ, Nišić L, Vračar
Trener: Velimir Stojnić

Čelinac
Vojvodić, Dakić (Rulić), Materić, Dubravac. Tomić S, Tomić A, Stojanović (Babić), Peulja (Bojić), Krminac (Jagodić N), Bajić, Jagodić A.
Trener: Borislav Vrhovac

Omarska je nastavila sa pobjedama na drugoligaškom zapadu.

U okviru sedmog kola savladala je ekipu Čelinca sa 3-0 i osamila se na vrhu prvenstvene tabele.

Malo smo se pribojavali ove utakmice, jer Omarska tradicionalno loše igre srijedom, ali je danas Omarska može se reći rutinski savladala goste.

Čelinac se pokazao kao mlada i perspektivna ekipa, u kojoj se dobro radi i pred kojom je dobra budućnost.

Omarska je počela furiozno.

Već u drugom minutu Nišić Đorđe se najbolje snalazi u šesnaestercu i iz okreta pogađa mrežu gostiju.

Samo tri minute kasnije, Jaćimović pravi mali dar-mar u odbrani Čelinca i preciznim udarcem dovodi Omarsku u vođstvo od 2-0.

U tim trenucima je djelovalo da će gosti doživjeti debakl, jer je Omarska propustila još 3-4 stopostotne prilike, odnosno golman Vojvodić je činio čuda na golu Čelinca i spriječio da Omarska u prvih deset minuta postigne pet golova.

Međutim, nakon uraganskih deset minuta, Omarska je spustila gas, pa je Čelinac nekih petnaestak minuta imao više od igre, pogodio prečku i imao nekoliko dobrih prilika, ali je i Zgonjanin bio sjajan na golu Omarske i spriječio da gosti postignu bar jedna gol.

U drugom poluvremenu, viđena je potpuna terenska inicijativa Omarske i apsolutno sve se dešavalo na polovini gostiju. Viđeno je ponovo mnogo prilika, ali je Vojvodić bio zaista bravoruzan, pa je do samog finiša ostalo 2-0.

I onda u 87. minutu, Jaćimović upošljava Rosića u srcu šesnaesterca, Rosić se oslobađa svog čuvara i trese mrežu Čelinca za konačnih 3-0.

Tako je Rosić i na sedmoj utakmici postigao bar jedan gol, a ukupno deset.

Sve u svemu, rutinska pobjeda Omarske koja nastavlja sa sigurnim partijama i drži prvo mjesto na tabeli.

Sledeće srijede (ponovo srijeda), Omarska gostuje kod ekipe Željezničara u Doboju koja za sada nema poraz na domaćem terenu.

Raduje nas i činjenica da nema povreda, nema problema sa kartonima, vraća se i Rastoka, tako da za sada Omarska ima mnogo razloga za zadovoljstvo i optimizam.

FK Omarska