Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da je iz budžeta grada Prijedora obezbijeđeno 30.000 KM za adaptaciju i rekonstrukciju prostorija u kojima se nalazi spomen soba u LJubiji posvećena borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

On je naveo da je završena procedura izbora izvođača radova i najavio da će radovi početi u ponedjeljak.

“Do kraja godine biće u potpunosti adaptirana ova prostorija. Ovo je samo mali znak pažnje i mali znak zahvalnosti za sve ono što su naši borci uradili”, rekao je Javor novinarima u LJubiji kod Prijedora.

On je najavio da nastavak saradnje s mještanima LJubije i nakon ovoga.

“Ono što smo se usaglasili je da idemo korak po korak i da odredimo prioritete. Želim da im se zahvalim za sve do sada, na razumijevanju, a imali smo dosta aktivnosti ovdje zajedničke koje smo uspjeli realizovati i to je dobar pokazatelj da mi, ovo mjesto i Gradska uprava, odlično sarađujemo”, poručio je Javor.

U ime savjeta mjesne zajednice LJubija, te mještana i boraca ovog kraja, Gradskoj upravi i gradonačelniku zahvalio se Goran Praštalo koji je naveo da je iz ljubijske regije u Odbrambeno-otadžbinskom ratu stradalo 175 boraca, te da se uz spomen sobu nalazi i spomen klub.

Bojan Mamlić iz firme “MB Modul” koja će izvoditi radove rekao je da je rok za izvršenje radova 31. decembar.

prijedorgrad.org